Говорител на ZAKA, доброволческа група, която се занимава с човешки

...
Говорител на ZAKA, доброволческа група, която се занимава с човешки
Коментари Харесай

Израел потвърди за поне 260 убити на музикалния фестивал, ударен от Хамас

Говорител на ZAKA, доброволческа група, която се занимава с човешки остатъци след терористични офанзиви и други бедствия, удостовери пред израелските медии, че до момента е събрала повече от 260 тела от мястото на музикален фестивал в южната част на страната, който беше нападнат от терористи на Хамас. 

Много родители на младежи, които участваха на рейв празненството покрай границата с Газа, обезверено търсят вести за изчезналите си деца от събота, когато в 6 сутринта бяха нападнати. 

Съобщава се, че от тези 260-те тела, които са били открити на мястото на фестивала в Южен Израел, има доста на непознати жители, в това число американци, германци, канадци и норвежци. 

Израелската организация за търсене и избавяне ZAKA удостовери в неделя смъртните случаи пред държавната телевизия и предизвести, че броят им евентуално ще нарасне.

Празнуващи, присъстващи на нощното рейв празненство, бяха убити при утринна офанзива от екстремисти.

" Събрахме над 260 тела от празненството измежду природата. Все още не всички са събрани ", споделят от ZAKA. 

Кадри демонстрират по какъв начин празнуващи бягат от фестивала, до момента в който въоръжени мъже откриват огън. Смята се, че редица хора са взети за заложници и прекарани незаконно през границата към Газа. 

На страница във Фейсбук, основана, с цел да помогне за издирването на оживелите, бяха споделени десетки фотоси на усмихнати младежи от Израел и други страни, дружно с техните мобилни телефонни номера.

Във фестивала са взели участие актьори от целия свят, дружно с редица локални диджеи. Те са били от разнообразни страни, в това число Япония, Франция, Мексико, Бразилия, Швеция, Германия, Англия, Унгария и Индия.

Израелският вестник Yedioth Ahronoth пресмята, че 70 % от участниците са от Израел, до момента в който останалите 30 % са пътували от други страни, в това число Съединени американски щати и Австралия. 

Стотици, множеството от които младежи, са се пробвали да избягат от идващите ракети и стрелбата на палестински екстремисти, съгласно израелски новинарски източници. Видеоклипове, публикувани в обществените медии, демонстрират по какъв начин присъстващи бягат, крещят и се пробват да изоставен мястото с коли. В обществените медии циркулират описи с имена на присъстващи, които към момента липсваха в събота вечерта.

Тогава израелските медии оповестиха, че някои млади израелци се крият с часове, някои в колите си на мястото на фестивала и че десетки към момента се изтеглят от израелските сили за сигурност в околните градове и лечебни заведения.

В група в WhatsApp, отдадена на жителите на Южен Израел, няколко души споделиха известия, в които настояват, че са били на фестивала, когато е избухнал хаосът. " Хората бяха убити в колите си, до момента в който се опитваха да избягат ", пишат те в мненията. 

Израелските военни споделиха по-рано през днешния ден пред The Independent, че нямат точни данни за това какъв брой хора са били отвлечени в Газа от фестивала – като споделиха, че " доста значителен брой хора "  са били убити и взети за заложници.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР