Говорител на Ватикана осъди нападението с нож в църква във

...
Говорител на Ватикана осъди нападението с нож в църква във
Коментари Харесай

Ватикана: Тероризмът и насилието не могат да бъдат приети

Говорител на Ватикана осъди нападението с нож в черква във френския град Ница като съобщи, че "тероризмът и насилието не могат в никакъв случай да бъдат признати ", предадоха Българска телеграфна агенция и Франс прес.

"Това е миг на болежка в интервал на комплициране. Тероризмът и насилието не могат в никакъв случай да бъдат признати ", сподели Матео Бруни.

По думите му Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март е осведомен за обстановката и "се моли за жертвите и техните близки, за това насилието да спре, с цел да може още веднъж да се гледаме като братя и сестри, а не като врагове, с цел да може още веднъж обичаният френски народ да може да отвърне на злото с положително ".

Трима души бяха убити през днешния ден в Ница при нахлуване с нож в черква. Нападателят, който е прерязал гърлото на минимум една от жертвите, е задържан, съгласно полицейски източници.

Светият трон разгласява и съболезнователна депеша изпратена от името на папата от неговия заместител, държавния секретар кардинал Пиетро Паролин до епископа на Ница Андре Марсо.

"Информирани за дивашкия атентат, който беше осъществен тази заран в черква в Ница, причинявайки гибелта на няколко почтени, Негово светейшество Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март се причислява с молитва към страданията на подложените на тестване фамилии и споделя тъгата им ", написа Паролин. Главата на Римокатолическата черква осъжда изрично сходни прояви на гнет и твърди в съпричастието си френската католическа общественост и целия френски народ, като го приканва към единение. "Той поверява Франция на отбраната на Дева Мария и дава от сърце апостолическата благословия на всички наранени от тази покруса ", акцентира италианският кардинал.

По-рано през днешния ден италианският министър председател Джузепе Конте осъди "отвратителното нахлуване " и прикани за "единен фронт " против омразата.

"Подлото нахлуване, което беше осъществено в Ница, не отслабва общия фронт в отбрана на полезностите на свободата и мира. Нашата убеденост е по-силна от фанатизма, омразата и терора ", съобщи той в Туитър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР