Говорител на украинското външно министерство заяви, че руски дронове са

...
Говорител на украинското външно министерство заяви, че руски дронове са
Коментари Харесай

Киев съобщи, че части от руски дронове са се разбили в Румъния. Букурещ отрече

Говорител на украинското външно министерство съобщи, че съветски дронове са паднали и са се детонирали на територията на Румъния по време на снощната офанзива против украинска пристанищна инфраструктура на река Дунав, съобщи Ройтерс.

В свое изказване, оповестено във " Facebook ", Олег Николенко прикани западните сътрудници да ускорят доставките на системи за противовъздушна защита за Украйна.

„ По информация на Държавната гранична работа на Украйна довечера при всеобща офанзива на Русия в региона на пристанище Измаил съветски " Щахеди " паднаха и детонираха на територията на Румъния “, написа Николенко. 

Букурещ обаче отхвърля фрагменти от съветски дронове да са се разрушили на румънска територия. В на румънското министерство на защитата се споделя, че управляващите са следили в действително време обстановката, подбудена от съветските офанзиви, осъществени с дронове, само че в нито един миг те не са генерирали директни военни закани за националната територия или териториалните води на Румъния.

„ Министерството на националната защита изрично отхвърля информацията в общественото пространство за така наречен обстановка, зародила през нощта на 3 против 4 септември, при която се твърди, че съветски дронове са паднали на националната територия на Румъния. Министерството на националната защита е подхванало засилени ограничения за зоркост в националното земно, морско и въздушно пространство и способства за укрепването на позицията за защита и въздържане на източния фланг, според националните и съюзнически проекти “, показват от военното министерство.

Оттам акцентират, че офанзивите на Русия против цивилни цели и инфраструктура в Украйна са неоправдани и са в надълбоко несъгласие с нормите на интернационалното филантропично право.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР