Говорим за един повтарящ се във времето конфликт, който на

...
Говорим за един повтарящ се във времето конфликт, който на
Коментари Харесай

Мартин Табаков: Русия може да играе посредническа роля между Израел и палестинката автономия

Говорим за един повтарящ се във времето спор, който на избран интервал от време ескалира в допълнение, изясни в предаването „ Лице в лице “ Мартин Табаков от Институт за дясна политика за напрежението сред Израел и „ Хамас “.

„ Сега е свещеният месец Рамадан и това е обвързвано с спомагателен приток на вярващи в едно от най-светите места за мюсюлманите – джамията Ал-Акса в Йерусалим. Това са спомагателни средства за сигурност за израелската страна, това всяка година довежда до напрежение “, означи анализаторът.

„ Друг подобен миг, който виждаме, касае един квартал в Източен Йерусалим, за който локалните израелски организации пожелаха палестинците, които живеят в тези домове, да ги изоставен “, уточни още Мартин Табаков.

Според него, когато за къс интервал от време съвпаднат доста такива фактори, които носят огромен рисков капацитет, това нещо добива формата на торнадо от ракети.

По думите му част от хората, които не губят от тази обстановка са „ Хамас “ и партията „ Ликуд “ на Бенямин Нетаняху.

„ В обстановка, когато имаме ескалация на напрежението, тогава е моментът да се появи господин Сигурност – това е другото име на Нетаняху “, сподели Мартин Табаков.

Според него „ Хамас “ също печели, тъй като там е трябвало да има избори, само че са анулирани от водача на палестинската автономност Махмуд Абас. „ С ракетите от „ Хамас “ му споделиха: Ти можеш да избягаш от изборите, само че не можеш да избягаш от загубата “, съобщи Табаков.

„ Едно от най-важните неща, които могат да се случат във връзка с това кой ще посредничи сред Израел и палестинската автономност, е дали американците могат да се заместят от Руската федерация “, счита анализаторът. Според него съветската страна е в положително връзки и с Нетаняху, и с палестинската автономност и тя може да играе посредническа роля.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР