Говорейки за пандемията, Еманюел Макрон заяви пред френското издание "Паризиен",

...
Говорейки за пандемията, Еманюел Макрон заяви пред френското издание "Паризиен",
Коментари Харесай

Скандал след изказване на Макрон за неваксинираните

Говорейки за пандемията, Еманюел Макрон съобщи пред френското издание "Паризиен ", че е решил да досажда до дъно на неимунизираните против COVID-19, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

"Имам огромно предпочитание да отегчавам на неимунизираните .

И затова ще продължа да го върша до дъно. Това е тактиката ", сподели той. Президентът съобщи, че съвсем всички хора, над 90 % от популацията, са включили към имунизационната акция и една напълно дребна част се опъва.

"Тази част по какъв начин да я понижим? Ще я понижим като, простете ми за израза, като ѝ досаждаме още повече .

Аз персонално не поддържам концепцията да се вгорчава живота на французите. По през целия ден се гневя на администрацията, когато тя пречи на французите. Но, що се касае до неимунизираните, аз имам огромно предпочитание да им отегчавам ", сподели той.

"Няма да ги пратя в пандиза, няма да ги имунизирам наложително .

Но затова би трябвало да им се каже, че от 15 януари, вие няма да можете да отидете в ресторант, няма да можете да пийнете по чашка, няма да можете да пиете кафе, няма да можете да отидете на спектакъл, няма да можете да отидете на кино ", добави президентът.

Изказването на френския президент провокира дискусия в Народното събрание ,

където таман бяха възобновени дебатите за въвеждане на имунизационен пропуск, като част от опитите да се възпре разпространяването на ковид в страната, съобщи Франс прес,

Заради създалата се дискусия в пленарната зала, ръководителят на Националното заседание прекрати дебатите ,

проточили се тази нощ. Малко преди този момент депутатите възобновиха разискването на законопроекта, откакто бяха прекратили изненадващо дебатите в нощта на понеделник против вторник.

Политици от крайнолявото и крайнодясното пространство също реагираха на думите на Макрон.

Лидерът на "Непокорна Франция " Жан-Люк Меланшон дефинира думите на Макрон като потресаващи .

"Осъзнава ли какво приказва? СЗО приказва за увещание вместо за принуждаване, а той приказва за още по-голямо досаждане на неимунизираните. Това е потресаващо ", съобщи в туит той.

Според лидерката на Национален общ брой Марин Льо Пен

един президент не би трябвало да приказва сходни неща.

"Гарантът на единството на нацията упорства в това да разделя народа и твърди, че желае да трансформира неимунизираните в жители второкласен. Макрон е неподобаващ за поста си ", съобщи тя.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР