Говорейки пред членове на Политбюро, Ким Чен-ун нарече епидемията голям

...
Говорейки пред членове на Политбюро, Ким Чен-ун нарече епидемията голям
Коментари Харесай

Обрат: Ким Чен Ун ще прилага опита на напредналите страни в борбата с коронавируса

Говорейки пред членове на Политбюро, Ким Чен-ун назова епидемията „ огромен потрес ” и „ най-голямото предизвикателство, пред което се е изправяла КНДР в цялата ѝ история ”. Провеждайки съвещанието с маска на лицето, севернокорейският водач прикани за " проучване на опита на напредналите страни " в битката против заболяването. Предвид лимитираните външни връзки на Северна Корея, Ким Чен Ун най-вероятно засяга Китай.

По публични данни в страна с население от 26 милиона души през последните две седмици с ковид-варианта омикрон са инфектирани 524 000 души. Официалните известия досега са за 8 умряли, текат и всеобщи инспекции за демонстрация на признаци.

Страната от десетилетия живее в надълбоко осведомително затъмнение, само че поради казаното от Ким Чен Ун, анализатори допускат надалеч по-голям мащаб на епидемията, Благоприятни условия за това са и слабата система на опазване на здравето, както и продължаващото от десетилетия всеобщо недохранване на популацията.

Под претекста да предотврати разпространяването на ковид-вируса Северна Корея затвори изцяло границите си от пролетта...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР