Готвената смяна на редица началници на областни дирекции на МВР,

...
Готвената смяна на редица началници на областни дирекции на МВР,
Коментари Харесай

Демерджиев за рокадите в МВР: Идват избори и се изпълнява чутото от записа на ПП

Готвената промяна на редица началници на регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи, към момента импровизирано оповестено кои, само че по предварителна информация над 10 в цялата страна, е чистка с ясна цел - идните локални избори през есента . Това съобщи пред bTV някогашният длъжностен вътрешен министър Иван Демерджиев.

" За мен това изрично е чистка и то не такава, която е целяща изчистване на фрагментите, а реализираща, в който чухме " нашето Министерство на вътрешните работи да провежда изборите ". Казвам това, тъй като знам, че с част от шефовете е разговаряно и им е казано, че няма никакви искания по отношение на професионалните им качества, само че аргументите за промяната им били политически. А когато по политически аргументи се сменят хора, които си правят работата, поражда въпросът - за какво? " , попита реторично той.

Във вчерашния ден въпросните районни Министерство на вътрешните работи шефове са били привикани във силовото ведомство на столичната улица " Шести септември ", където им била обявена новината, че би трябвало да се разделят с постовете си.

" Нямало е искания към тяхната работа, няма и по какъв начин да има, тъй като някои от тях се оправят извънредно добре и са придвижили дирекциите си доста напред с оглед резултатите, само че политически били аргументите. Формулата " политически аргументи " обаче не е била изяснявана в детайли ", показа Демерджиев разговора си извършен постфактум с някои от уволнените началници.

Но въпросът не свършва до тук - откакто в медиите изтича информация за готвените рокади, част от уволненията са били прекратени , твърди Демерджиев.

" Някои от тях са извикани и безусловно им е казано да не помнят водения диалог. Но аз съм уверен, че те ще бъдат заменени, просто няма да бъдат заменени в този момент, няма да бъдат заменени едновременно. Но следете обстановката, до локалните избори ще бъдат заменени всички регионални шефове ", счита той.

Многократно преди се е случвало полицията по места по време на избори да не влиза в избрани квартали и да си затваря очите за изборни закононарушения - това е главната заплаха съгласно някогашния Министерство на вътрешните работи началник с оглед идващият скоро локален избор.
 Калин Стоянов готви рокади в Министерство на вътрешните работи
Калин Стоянов готви рокади в Министерство на вътрешните работи

Шефове на регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи са извикани на среща във ведомството
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР