Готвачът Джейми Оливър има сериозни финансови проблеми. Именитият кулинар ще

...
Готвачът Джейми Оливър има сериозни финансови проблеми. Именитият кулинар ще
Коментари Харесай

Джейми Оливър затваря още два ресторанта

Готвачът Джейми Оливър има съществени финансови проблеми. Именитият кулинар ще затвори два от заведенията за хранене си в Лондон.

Двата водещи ресторанта на известния готвач влязоха в процедура по неплатежоспособност. Единият е барбекю-ресторант на Пикадили стрийт, който ще затвори единствено една година след повторното му отваряне.

Другият е ситуиран наоколо до катедралата Св. Павел. За благополучие той е избавен, откакто е изплатен за неразкрита сума посредством новосъздадено дъщерно сдружение на компанията на готвача.

Barbecoa St Paul's е платен назад по силата на по този начин наречената договореност за авансово пакетиране. Това разрешава закупуването на най-хубавите активи на даден бизнес, преди да бъде разгласен в неплатежоспособност.

 Джейми Оливър затваря още два ресторанта

Оливър, въпреки и един от най-известните кулинари в света, се оказа дебитор. Според документите той има задължения от 71.5 млн. паунда, които включват 2.2 млн. за заплати на личния състав, 30.2 млн. от ипотеки и заеми и 41.3 млн. дължими на хазяи, снабдители и други кредитори. До този миг са покрити единствено 47 млн. паунда от задълженията посредством заеми от други компании.

През януари 2017 година веригата заведения на Оливър затвори първите шест италиански ресторанта. Миналият месец Джейми Оливър разгласи, че закрива и 12 от 37-те италиански ресторанта. Спасителният проект с кредиторите ще му разреши да избави единствено част от търговията си.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР