Готовността на правителството да наложи ново вето, след като вече

...
Готовността на правителството да наложи ново вето, след като вече
Коментари Харесай

Ивайло Дичев: С поредно вето изпадаме безвъзвратно в периферията на ЕС

" Готовността на държавното управление да наложи ново несъгласие , откакто към този момент наложихме несъгласие за Северна Македония, приказва, че ние изпадаме доста окончателно в периферията на Европейски Съюз . Ще се наложи да желаеме нещо, а с какви очи ще отидем в Брюксел, откакто си разрешаваме ние, най-незначителната страна, последна влезнала в Съюза и към момента не е ясно дали изпълняваме критериите за участие, си разрешаваме ето по този начин да постановяваме наказания. България потегли в рискова посока. Готви се Европейски Съюз да се трансформира в съюз на няколко скорости, ние сигурно сме се запътили за най-последния кръг ".

Това сподели пред БНР културологът проф. Ивайло Дичев, учител в СУ " Св. Климент Охридски ".

Той разяснява данни от проучване на английска социологическа организация, съгласно които болшинството от хората в България считат, че за войната в Украйна са отговорни или НАТО, или еднообразно - и НАТО, и Русия:

" Основна виновност за това носят българските медии, тъй като всеки ден чуваме всякакви странни хора, мислители, които ни изясняват и изричат най-различни безумни мисли.... Публичният климат е извънредно нездравословен ".

По думите на проф. Дичев Българска социалистическа партия е съветска пета колона в България.

" Президентът Румен Радев беше излъчен от същата партия и заема нейните позиции. Той се оказа страхлив човек , който повече мисли за хладилника, в сравнение с за моралните полезности. Позорното е, че български генерали застават на тази позиция, вместо да застанат пред жителите и да вдъхнат кураж, а те изричат някакви терзания. Странна е позицията и на ген. Стефан Янев ", акцентира културологът.

" Днес е Денят на Европа,  Европейски Съюз е изработен, с цел да не се повтаря войната и в този смисъл сме обединени против това, което Русия прави в Украйна.  Не инцидентно Русия чества през днешния ден края на Втората международна война, тъй като страда от месиански комплекс. Ако слуша тях, човек ще рече, че Съветският съюз самичък е победил нацизма, а в края на войната 55 страни, в това число и България, водят война против нацизма. Съюз на съветските социалистически републики побеждават с помощта на голямата помощ от целия либерален свят по това време ", разяснява проф. Дичев.

Интервюто на Людмила Железова с проф. Ивайло Дичев в предаването " Нещо повече "  можете да чуете от звуковия файл.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР