Готови сме да ви посрещнем като 30-ия член на алианса,

...
Готови сме да ви посрещнем като 30-ия член на алианса,
Коментари Харесай

Столтенберг в Скопие: НАТО ви очаква, но първо решете за името!

" Готови сме да ви посрещнем като 30-ия член на алианса, остава единствено жителите да вземат решение, използвайте шанса на 30 септември! " Така генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг елегантно сложи ултиматум на македонците да поддържат смяната на името на страната на идния референдум в края на този месец. На взаимна конференция в Скопие с премиера Зоран Заев, генералният секретар на НАТО прикани македонците да излязат всеобщо и да гласоподават " за участие в интернационалната общественост с всички преимущества, което то дава на страната ", съобщи организация МИА.

" Ако приемете съглашението за името, ние ще можем да подпишем протокола за присъединение още тази зима. Ще имаме министерска среща през февруари и на нея вашият министър на защитата ще може да седи на масата наедно с всички останали ", съобщи Столтенберг, представен от ТАСС.

Според постигнатото съглашение с Гърция, страната би трябвало да се преименува на Република Северна Македония, само че окончателното завършване на договореностите. Западните водачи също обявиха поддръжка за акцията за позитивен избор на референдума за името. Австрийският канцлер Себастиан Курц и немският канцлер Ангела Меркел възнамеряват да посетят Скопие в петък и събота.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР