Готови сме да участваме в консултации за търсене на изход

...
Готови сме да участваме в консултации за търсене на изход
Коментари Харесай

Радев към ГЕРБ: Очаквам да чуя формулата ви за преодоляване на кризите. Атанасова: Не виждаме формула в това НС -

" Готови сме да участваме в съвещания за търсене на излаз от рецесиите. Това обаче не значи, че нашето мнение, че не може да има устойчиво болшинство в 47-ото Народно заседание, се е трансформирало ". Така ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова отговори на президента Румен Радев, който попита каква е формулата и ролята на втората по величина политическа мощ за превъзмогването на рецесиите и търсеното на излаз от главната рецесия - политическата.

Консултациите при президента не престават при закрити врата. 

" Вашата партия към този момент съобщи, че не вижда потенциал в 47-ия парламент за лъчение на стабилно управническо болшинство. Хората чакат решение на техните проблеми. С Вашия огромен и парламентарен, и управнически опит изцяло осъзнавате какво значи тъкмо в такива сериозни момента да се отива на избори, да се остава без Народно заседание, да има преходни интервали, в които администрацията не може да работи дейно ", обърна се Радев към ГЕРБ-СДС.

Президентът добави, че е  забавно по какъв начин обединението вижда " около въпроса за властта да се решат и проблемите на хората без закъснение с напъните на всички политически сили и на цялата администрация ". Той попита пристигналите представители дали това няма да пресече и растежа в индустриалното произвеждане и другите политически индикатори, които се отчитат от ръководещите.

Десислава Атанасова отговори, че парламентарната група ясно е изразила своето мнение, че не вижда формула, зад която да има устойчиво болшинство и държавно управление, само че фактът, че са на съвещания и осъзнавайки че страната се намира в серия от рецесии, поемат отговорност да търсят решения.

По думите й на консултациите представителите на ГЕРБ-СДС са в уголемен състав, тъй като имат " доста сериозен опит и огромна експертиза при решение на рецесии, които са минали в предишни години ".

Атанасова добави, че през миналите седмици от ГЕРБ са предлагали разнообразни решения. " Едно от тях е обвързвано с обезщетенията за бизнеса с цената на електрическата енергия. В началото на годината нашата група предложи решение за мораториума върху цената на електрическата енергия за битовите консуматори и това решение беше подкрепено ", сподели още тя.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС напомни, че в този момент са депутатите са предложили решение, с което да се дефинира цена на горивата от 2,70 лв. за литър.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР