Готови сме да бъдем първа политическа сила и да носим

...
Готови сме да бъдем първа политическа сила и да носим
Коментари Харесай

Асен Василев: Ще предложим Кирил Петков за премиер

Готови сме да бъдем първа политическа мощ и да носим тази отговорност. Това съобщи в предаването „ Лице в лице “ по БТВ съпредседателят на партията победител в парламентарния избор „ Продължаваме промяната “ –. По думите му още тази седмица ще стартират диалозите с евентуалните им сътрудници – всички парии в Народното събрание, без ГЕРБ и Движение за права и свободи.

„ Идеята ни е по всеки един от секторите, където е нужна промяна – енергетика, опазване на здравето, обучение, да се образуват работни групи от всичките партии – от нас, Българска социалистическа партия, Демократична България, Има Такъв Народ. Бихме поканили в тези групи и министрите от служебния кабинет – в ролята им на специалисти. Да се обсъдят главните проблеми, методите за решение и най-после да се излезе с един проект за идващите 4 години “, изясни Василев. Според него, с цел да има стабилно ръководство е належащо устойчиво болшинство в Народното събрание. Василев добави, че няма по какъв начин да се случи обещаната смяна с държавно управление на малцинството и че за момента не вижда условия, които да накарат „ Продължаваме промяната “ да договарят с ГЕРБ и Движение за права и свободи.
Асен Василев: Ще поканим всички на договаряния, без ГЕРБ и Движение за права и свободи
От името на " Продължаваме промяната " желая да се извиня за това, че Кирил Петков наруши Изборния кодекс, ще си платим санкцията, сподели Асе...

Василев не разяснява лични номинации за бъдещи министри. Обясни, че първо би трябвало да се стартира от проблемите, а не от хората. Въпреки това той удостовери, че съпредседателят Кирил Петков ще бъде кандидатурата за министър председател, а той за финансов министър. „ Казахме, че това са кандидатури, само че те не са алена линия, не са наложителни и на база това, което експертните групи решат и това, което стане ясно в границите на съдружните договаряния – ще се вземат тези решения. Нито Асен Василев би трябвало наложително да е финансов министър, нито Кирил Петков - министър председател “, добави Василев. Той разяснява, че всички клаузи в съдружното съглашение ще бъдат детайлно разказани и с съответни периоди. Като главен приоритет за Политическа партия, Василев уточни промяната в правосъдната система.

Относно галопиращата инфлация, Василев разяснява, че няма по какъв начин България да се оправи бързо с казуса. „ Левът е закачен за еврото, в случай че има инфлация в еврозоната 5%, няма по какъв начин инфлацията в България да е по-различна – може да е % нагоре или надолу “, безапелационен е той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР