Готова е окончателната експертиза по случая с на бившия главен

...
Готова е окончателната експертиза по случая с на бившия главен
Коментари Харесай

Експертизата на взрива срещу Гешев не отговаря на въпроси, задава нови експертизи

Готова е окончателната експертиза по случая с на някогашния основен прокурор Иван Гешев, случил се при започване на май, само че към момента стоят доста незнайни въпроси.

Това бе есенцията от къс брифинг, даден от представители на прокуратурата.

" Не могат да бъдат дадени отговори на дадени въпроси . Става въпрос за бризантно вещество, т.е. разпръскващо се. Не е отговорено на въпроса на експертизата би ли могло да се взриви автомобила, като ще се наложи да се прави нова такава с компютърни модулации ", изясни шефката на Софийска градска прокуратура Илиана Кирилова.

Общо 23 проби са взети от местопроизшествието , а движимостите лица са открили, че се касае до бризантно вещество " нитропента ", сложено в самоделно взривно устройство, детонирано посредством електрически подтик, даде детайлности Христо Кръстев, заместник-главен прокурор.

Работи се по всички версии, увериха от прокуратурата - от тази, че гърмежът е провокиран от недоброжелатели на Гешев, искащи да го смъкват от поста, до това, че се касае за инсценировка.

" Не споделяме, че някогашният основен прокурор е инсценирал атентата, само че работим по всички версии с оглед обективността на следствието ", уточни прокурор Кирилова.

Христо Кръстев съобщи пък, че медиите ще бъдат известени, когато следствието стигне до една водеща версия.

От държавното обвиняване не дадоха нова информация - отнася се за 2,5 кг. взривно вещество, устройството е самоделно . Произходът на веществото не е от България, само че не бе конкретизирано обаче какъв вид е - западен или руски. Самото вещество не е в чист тип, има и примеси, даде въпреки всичко някакви детайлности шефката на СГП.

В рамките на следствието са разпитани гардовете на Гешев, минаващи наоколо сега на гърмежа хора, както и близки и познати на някогашния обвинител номер едно.
 Прокуратурата спусна завеса пред следствието на случая с Гешев
Прокуратурата спусна завеса пред следствието на случая с Гешев

СГП показва противоречие с всички мнения и тълкувания, направени до момента
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР