Готова е аутопсията на тялото на убития граничен полицай Петър

...
Готова е аутопсията на тялото на убития граничен полицай Петър
Коментари Харесай

С ловно оръжие е застрелян граничният полицай

Готова е аутопсията на тялото на убития граничен служител на реда Петър Бъчваров.

Резултатите сочат, че той е умрял вследствие изстрели с ловно оръжие, защото в тялото са открити ловни сачми, пишат от Нова. Според събраните досега данни изстрелите са пристигнали от турска територия.

Двамата арестувани за убийството на служител на реда Петър Бъчваров край Елхово се занимават с незаконна активност, само че тя не е каналджийство, нито трафик на дрога. Това сподели вътрешният министър Иван Демерджиев след поклонението пред починалия в родния му град. Покойният еднообразен бе награден посмъртно с почетен знак на Министерство на вътрешните работи трета степен.

Демерджиев удостовери, че задържаните са братя. „ Не са желали да минат през браздата, чакали са други свои жертви ”, сподели още министърът. Но не даде повече детайлности, защото те към момента са следствена загадка. Такава били и претекстовете за дейностите на нападателите, въпреки че те към този момент били съвсем изцяло изяснени.

" Двамата са се занимавали с незаконна активност. Извършвали са закононарушения във връзка с мигранти и в един миг са решили, че някой им пречи на това. А гилзите, открити на българска територия, са от автомата, с който е отвърнал оживелият при стрелбата наш военнослужещ ", сподели още Демерджиев.

Дали арестуваните за убийството, което министърът дефинира като " изродщина ", ще бъдат екстрадирани у нас, зависи от турските управляващи. 

Демерджиев разяснява и настояването за оставката му от страна на ГЕРБ и Българска социалистическа партия. " Ще подам оставка, единствено в случай че президентът или българските граждани я изискат. До момента такива претенции не съм получил ", съобщи министърът.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР