Готов съм на всичко, включително и да остана министър до

...
Готов съм на всичко, включително и да остана министър до
Коментари Харесай

Саудитска Арабия готова да произвежда български млечни продукти

Готов съм на всичко, в това число и да остана министър до пролетта, само че най-добре за България е да има постоянно държавно управление.

Това съобщи Никола Стоянов, длъжностен министър на стопанската система, пред Българска национална телевизия.

След двудневното си посещаване в Саудитска Арабия, където взе участие в интернационалния конгрес " Future Investment Initiative ", Стоянов уточни, че кралството има интерес към инвестиция в българската минна промишленост, както и към земеделието и отглеждането на животни.

Никола Стоянов е поканил делегация от Саудитска Арабия да посети страната ни и да се разиска опцията български млечни артикули да се популяризират на саудитския пазар. От кралството са съгласни и на вид, при който да получат лиценз за млечното произвеждане на тяхна територия, съобщи Стоянов.

От министерството работят и по развиването на дребните обитаеми места в България, което да даде опция за доходоносна работа и да подтикне българите в чужбина да се върнат в родните си градове, уточни министърът като е наясно, че това е дълъг развой, само че е вероятен, в случай че за една година се привлекат три компании с потенциал от примерно 80 индивида.

Пуснахме критерии към всички общини какви имоти се търсят, като чакаме оферти от тях до края на идната седмица, уточни Стоянов. Така сме дефинирали критериите, че няма да има доста подобаващи имоти и някой да ни упрекна в политически упор, допълни той.

По отношение на обезщетенията за електричество, министърът на стопанската система, съобщи, че би трябвало да продължат, но да се подкрепя единствено бизнеса, който в действителност има потребност от това. Другите страни работят на същия принцип, би трябвало да сме конкурентни, съобщи Стоянов.

В ръцете на новото Народно заседание е дали да продължи мярката от 25 ст. на литър, като съгласно Стоянов просто би трябвало да се смъкна цената на горивото и да се обезсмисли тази отплата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР