Готов съм да поема поста на външен министър, но имам

...
Готов съм да поема поста на външен министър, но имам
Коментари Харесай

Даниел Митов: Готов съм за поста на външен министър

Готов съм да поема поста на външен министър, само че имам едно огромно отчаяние от ПП-ДБ. Логиката на техните изявления досега следва напълно логиката на президента Радев - не можело зам.-председател на партия да бъде министър. С измененията в Конституцията, по гледище на ПП-ДБ, служебният кабинет към този момент зависи изцяло от Народното събрание. Премиерът би трябвало да търси поддръжка точно в Народното събрание. Това сподели пред публицисти в Народното събрание Даниел Митов от ГЕРБ, препоръчан за длъжностен министър на външните работи. 

В понеделник министър-председателят Димитър Главчев инициира промени в персоналния състав на служебния кабинет. В предлагането до президента Румен Радев министър председателят предлага Стефан Димитров да бъде освободен като министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов.

" Главчев се обади първо на мен. Разбира се, аз съм се съветвал с ръководителя на партията, няма да взема решение, без да изговоря това с него и получих цялостна поддръжка от г-н Борисов. Но първият диалог е сред мен и Главчев, който явно не е могъл да се сработи с външния министър Димитров, който той освободи, и е търсил опция в последна сметка да подсигурява ясна външна политика, опряна на явен европейски и проатлантическип профил с човек, който ще следва тази политика ", разяснява Даниел Митов. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР