Готов е Оздравителният план на Столичното предприятие за третиране на

...
Готов е Оздравителният план на Столичното предприятие за третиране на
Коментари Харесай

Терзиев: Готов е оздравителният план на Столичното предприятие за отпадъци

Готов е Оздравителният проект на Столичното дружество за отнасяне на боклуци (СПТО). Това заяви кметът на София Васил Терзиев във фейсбук профила си. По думите му задачата на проекта е да бъде възобновена изцяло естествената работа на предприятието и да се създава артикул, с качествени индикатори, по този начин както заводът за отнасяне на боклуци е планиран.

Въпреки изхарчените от предходното ръководство близо 114 млн. лв. за последните три години, повече от 2/3 от машините и оборудванията са за главен ремонт, а предприятието не е могло да работи обикновено, изясни кметът. Липсата на поддръжка, съчетана с неработещите системи за обезпрашаване, са довели до поетапно дефектиране на съществени уреди, сподели още Терзиев. Според него без тях няма по какъв начин да има работещ индустриален развой.

Още по време на предизборната акцията тематиката със събирането на отпадъците на София и тяхната преправка беше централна за нас, уточни кметът. Той добави, че повода за това е, че предходните ръководещи настойчиво са отказвали да нарушат комфорта си и са оставили нещата на самотек, което сигурно би довело до поредна рецесия с боклука.

По думите на Терзиев, с цел да избегнат тази рецесия, още в първите дни е назначен одит в общинското дружество. Предадохме отчета на вътрешния одит в прокуратурата. Оздравителният проект ще се извършва в три стадия, изясни кметът. Етапите са - незабавни, краткосрочни и дълготрайни ограничения. Спешните са да намерим решения и да понижим времето за реакция, ограниченията за справяне с честите повреди, блокажи и други проблеми, които действително понижават ефикасното работно време на машините, изясни Терзиев. Освен това стартира процесът за попълване на недостигащия личен състав в основните места на производството, сподели още той и добави, че може би най-важното е, че към този момент е възобновена координацията сред екипите, което съгласно кмета е основна причина за доста по-добър и по-ефективен работен развой.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР