Госпожа Петкова е честен човек, като се върна, ще се

...
Госпожа Петкова е честен човек, като се върна, ще се
Коментари Харесай

Борисов посъветвал Петкова да даде оставка

" Госпожа Петкова е почтен човек, като се върна, ще се срещна с съдружните сътрудници и да вземем решение кой да я замести. " Това сподели в Брюксел министър председателят Бойко Борисов във връзка подадената оставка на енергийния министър.

Той изясни, че е приказвал сутринта с Петкова, която му е споделила, че познава от 20 години купувачите на ЧЕЗ. Макар страната да няма нищо общо със договорката, с цел да не въздейства на репутацията на държавното управление той я посъветвал да отиде в Народното събрание и да разгласи оставката си.

" Имаме Комисия за защита на конкуренцията, имаме КФН, имаме ДАНС, в случай че би трябвало да се ревизират генезис и пари, нито енергийният министър, нито аз можем да повлияем на сходна договорка. Сделка сред частни компании в Чехия, ние нямаме по какъв начин да направляваме и да попречим. Години наред сме се борили да имаме самостоятелни регулатори. Преди дни една телевизия беше продадена за голяма сума, за какво не попитате има ли нещо общо държавното управление там ", добави Борисов. " За стотици милиони се съдим и с ЧЕЗ и с ЕVN. Крайно съм бил неудовлетворен от електроразпределителните сдружения, давахме ги и на прокурор ", съобщи още Борисов. " Чакаме премиера, който ръководи Европейския съвет, с цел да създадем съдружен съвет с " Обединени патриоти " и да решим дали одобряваме оставката на Теменужка Петкова ", на собствен ред разяснява водачът на парламентарната група на ГЕРБ. " Теменужка Петкова е заслужен политик и общественик ", акцентира Цветанов. Рано било да се приказва за правоприемник на поста.

" Не ми е известно да има роднински връзки. А всеки познава доста хора. Сделката в ЧЕЗ е направена сред частни лица в Прага ", добави Цветанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР