Горските пожари на популярния ваканционен остров Закинтос са предизвикани умишлено

...
Горските пожари на популярния ваканционен остров Закинтос са предизвикани умишлено
Коментари Харесай

Пожарите на Закинтос били умишлени

Горските пожари на известния ваканционен остров Закинтос са провокирани съзнателно от подпалвачи, твърди гръцкият министър за гражданска отбрана Никос Тоскас, заяви " Фокус ", цитирайки Ekathimerini. Пред локално радио Тоскас допусна, че подпалвачите може би се пробват да основат пространство за " хотели тук-там, където сега има гори ".
Тоскас заяви, че едновременно на острова са регистрирани 22 пожара, а това лято общият им брой е 84. Повечето от най-новите от тях са под надзор, само че близо 200 пожарникари остават нащрек.
Тоскас означи, че доста от пожарите са в северната част на острова, където има „ доста спекулации и високи залози ". Министърът добави, че водачите с хеликоптери, употребявани за потушаването на пламъците, са видели хора, които се пробват да провокират пожар. „ Разбира се, има случаи, при които пожарите са инцидентни, само че в множеството случаи наподобява са били палеж – всичко сочи към това ", увери Тоскас.
Кметът на Закинтос Павлос Колокостас съобщи, че изключителното състояние на острова ще остане в продължение на три месеца.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР