Горски инспектори от Регионална дирекция по горите на Русе задържаха

...
Горски инспектори от Регионална дирекция по горите на Русе задържаха
Коментари Харесай

Спряха дейността на ловно стопанство Каракуз заради незаконна дървесина

Горски инспектори от Регионална дирекция по горите на Русе задържаха 142 куб.м противозаконна дървесина на територията на ДЛС Каракуз. Нарушението е установено по-рано през днешния ден след теренна инспекция на обект на територията на стопанството.

При осъществяване на инспекцията проверяващите открили на терена 92.5 пространствени кубика дърва от дървесен тип " цер " – остаряла дървесина, незнайно по кое време е отсечена и 50 пространствени кубика прясно отсечена дървесина от същия дървесен тип. Дървесината е арестувана и е обещано предписание за прекъсване на активността в обекта.

Документна инспекция открива, че същият отдел е освидетелстван с протокол при започване на месец януари 2021 година В документа е записано съществуване на краткотраен склад на 140 плътни кубика от всички категории дъвесина от дървесни типове " цер " и " благун ". Проверяващите открили, че транспортни билети от този отдел са извозени с 54 пл. куб. повече дървесина от наличната по документи.

Инспекторите установяват, че на 1 юни 2021 година отново за същия отдел е издадено разрешително за сеч, без да бъдат качени в Интернет основаната система на ИАГ, надлежно софтуерни проекти, карнет описи и сортиментни ведомости. По нормативни документи, това разрешително влиза в действие след тридневен период., т.е. от 4 юни 2021 година

Проверките по случая не престават. Ще бъдат известени проверяващите органи на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР