Горната камара на американския конгрес - Сенатът - одобри новия

...
Горната камара на американския конгрес - Сенатът - одобри новия
Коментари Харесай

Тръмп завърта печатницата за още 500 млрд. долара

Горната камара на американския конгрес - Сенатът - утвърди новия пакет от стопански ограничения за близо 500 милиарда $ за превъзмогване на последствията от коронавирусната пандемия, оповестиха международните организации.

Подкрепяният от президента Доналд Тръмп проект планува отпущането на 320 милиарда $ под форма на заеми за предприятията с по-малко от 500 чиновници. Той включва също 75 милиарда $ помощ за лечебните заведения, изнемогващи от големия брой тежко заболели пациенти, 25 милиарда $ за проби за ковид, както и 60 милиарда $ заеми за други потърпевши от рецесията браншове, основно земеделието.

Очаква се до края на седмицата законопроектът за новия пакет ограничения да бъде дефинитивно признат от Камарата на представителите.

Тези нови средства ще се прибавят към към този момент изразходените 349 милиарда $ за финансиране на заеми за дребните и междинни предприятия, които бяха утвърдени в края на март в границите на исторически проект от 2,2 трилиона $ в поддръжка на американската стопанска система.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР