Горната камара на американския Конгрес одобри номинацията на бившия посланик

...
Горната камара на американския Конгрес одобри номинацията на бившия посланик
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ одобри номинацията на Херо Мустафа за посланик в Египет

Горната камара на американския Конгрес утвърди номинацията на някогашния дипломат в България Херо Мустафа за дипломат в Египет, заяви в. " Ал Ахрам ", представен от Българска телеграфна агенция.

По време на чуването ѝ в Сената през октомври Мустафа приветства основната роля на Египет за въздържане на сегашния спор в района, отбелязва изданието.

" Както Египет, по този начин и Съединените щати се стремят да защитят американските жители, да обезпечат неотложно и абсолютно освобождение на заложниците, да предотвратят страданието на цивилни жители и да спрат разширението на спора, " съобщи дипломатът.

Херо Мустафа посочи, че посолството на Съединени американски щати в Кайро би трябвало да има " доста, доста дейна роля " в дипломацията сред държавното управление на египетския президент Абдел Фатах ас Сиси и други районни играчи във връзка с войната сред " Хамас " и Израел.

Мустафа, която е с кюрдски генезис, беше номинирана от президента Джо Байдън да оглави американското посолство в Египет през март т.г. Позицията е свободна от 2022 година.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР