Горната инстанция отмени решението на Специализирания наказателен съд (СНС) за

...
Горната инстанция отмени решението на Специализирания наказателен съд (СНС) за
Коментари Харесай

Шокираща развръзка с бандит, застрелял гард на Митьо Очите

Горната инстанция анулира решението на Специализирания углавен съд (СНС) за „ домакински арест” на Тодор Славов. И по този начин подсъдимият за убийството на Александър Алексиев-Сашо Водолаза при стрелбата в ресторант “4 you” през 2016 година остава с мярка за неотклонение „ задържане под стража”. Определението е дефинитивно, осведоми flagman.bg.

Славов е в ареста към този момент повече от три години.

Според Апелативния профилиран углавен съд (АСНС) от събраните доказателства в хода на досъдебното произвеждане и на правосъдното разследване не е разколебано и продължава да е налично обосновано съмнение, че подсъдимият е умъртвил съзнателно Сашо Водолаза.

Това е наказуемо с отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор и пожизнен затвор без подмяна.

„ Защитните изказвания за незаконно нахлуване на потърпевшия Алексиев във връзка с подсъдимия Славов, обосновано и с физико-химична и балистична експертизи, които не са признати от първостепенния съд по планувания в член 282 Наказателно-процесуален кодекс процесуален ред - в правосъдно съвещание, с присъединяване на наложителните страни в наказателното произвеждане, при гарантиране на равни процесуални благоприятни условия за присъединяване, посредством задаване на въпроси на специалистите, в това число и оборване на подадените изводи, не стимулира, на сегашния етап на развиване на процеса, основателност на по този начин лансираната теза за приложение на института на неизбежна отбрана”, сочи АСНС.

Според горната инстанция е налице и действителна, а не хипотетична заплаха Тодор Славов да извърши друго закононарушение.

От определението на АСНС излиза наяве, че двама от правосъдния състав на първата инстанция са били с изключително мнение по повод стартирането на Славов под „ домакински арест”.

Припомняме, че решението на СНС за по-лека мярка на Тодор Славов бе взето на 8 май. Било е анулирано от горната инстанция на 5 юни , сподели информация на „ Флагман”.

Припомняме, че съдбовната пукотевица в ресторанта в Слънчев бряг бе на 8 юни 2016 година Тогава бе тежко ранен и Димитър Желязков-Митьо Очите, чийто гард се счита, че е бил убитият Александър Алексиев.

Повод за спора бе зародило напрежение сред посочените за водачи на незаконни банди Димитър Желязков и Божидар Кузманов-Божо Кравата.

На Георги Иванчев, обвиняем за стрелбата по Митьо Очите, неотдавна също бе изменена мярката за неотклонение – на „ парична гаранция”, само че АСНС отново анулира определението на СНС и го остави в ареста.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР