Горивата постоянно поскъпват вървят и нищо не подсказва скоро този

...
Горивата постоянно поскъпват вървят и нищо не подсказва скоро този
Коментари Харесай

Има трикове, с които тираджиите да пестят от разхода за гориво

Горивата непрекъснато нарастват вървят и нищо не подсказва скоро този тренд да бъде нарушен. Това разумно бърка в джоба и на семействата, и на транспортните компании, а растежът към този момент се калкулира в цените на всички артикули и услуги, свързани с логистика.

И двете категории консуматори няма доста какво да създадат, с цел да спрат повишаването на горива та. Изход обаче има и той е композиция от съвременни технологии и умения за майсторско шофиране, които в действителност могат да пестят пари. Във времена като днешните, а и освен, пестенето на пари се оказва също толкоз потребно, колкото и правенето им.

Как водачите на камиони, а и необятната аудитория, могат да понижат разноските си за гориво?

Ето някои от тях:

1 Практикувайте способи за минимум противодействие

Това се отнася както до умното установяване на маршрута, по този начин и за стила на шофиране. Като начало е добре да се заобикалят крайностите, като внезапното прекъсване или несъразмерното натискане на педала на газта. Освен че пречи на горивната успеваемост, поддържането на непрекъсната скорост при придвижване понижава износването на значими елементи, като спирачните накладки да вземем за пример, като по този метод ще можете да държите камиона си отвън сервиза и на пътя, където ще ви носи повече облаги.

По правилото на " най-малкото противодействие " e конструирана новата гама тежкотоварни коли на DAF за интернационален превоз.

2 Карайте на по-висока предавка

Поддържането на непрекъсната скорост на по-висока предавка също оказва помощ за усъвършенстването на разхода на гориво. Това в огромна степен зависи от мотора, който в новите камиони към този момент има впечатляващи характерности и гъвкави благоприятни условия. Но икономията на гориво зависи и от уменията на водача и преодоляването на машината, тъй като водещите производители от дълго време включиха технологиите в помощ на ефикасното шофиране.

3 Използвайте инерцията на камиона в своя изгода

Теглото на тежките транспортни средства им разрешава бързо да набират скорост. Това сякаш се знае от всички, само че някак все остава недооценено като опция за спестовност на гориво. Ако последователно увеличавате на скоростта преди нанагорнище на рид, ще ви е належащо по-малко ускоряване, с цел да стигнете до върха. А откакто сте на върха, тежестта на камиона естествено ще сътвори ускоряване, без да има потребност от подаване на доста газ. Същото е и при приближаване на изходи или точки за прекъсване – просто започнете да забавяте авансово. Позволете на тежестта на вашия камион естествено да ви забави, до момента в който се подготвяте да излезете от автомагистрала или да спрете, което е и сигурен метод да спестите гориво и да шофирате по-безопасно.

4 Намалете времето на луфт

Много водачи на камиони имат навика да оставят камионите си да работят на луфт, без значение дали стопират за бърза отмора или са заседнали в трафика. Не, не карате камион от преди две десетилетия, който пали мъчно и оставя облак дим след себе си. Не си хвърляйте горивото на-празен ход, написа economic.

5 Използвайте круиз надзор

И освен него, само че по-бавното шофиране и потреблението на круиз надзор на дълги прави ви оказва помощ да поддържате по-постоянна скорост. Той е по-безопасен, по-лесен и икономисва пари.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР