Горещо заседание на Комисията за проверка на действията на институциите

...
Горещо заседание на Комисията за проверка на действията на институциите
Коментари Харесай

Комисията за „Росенец“ ще изслуша бившия вътрешен министър и бившия шеф на НСО

Горещо съвещание на Комисията за инспекция на дейностите на институциите във връзка с терените в парк " Росенец ". Спорът в комисията стартира още първоначално. Участниците взеха решение да изискат цялата информация за постройките, налозите и парцелите там. Бяха изслушани представители на община Бургас. Оказа се обаче, че не всички членове на комисията са получили документи, с цел да се приготвят за дебата. Участниците бяха единомислещи, че би трябвало да се изслушат някогашният тегел на НСО и някогашният вътрешен министър по случая „ Росенец “.

Много рецензии имаше към ръководителя на комисията Калоян Янков за метода на осъществяване на съвещанието:

Даниел Митов го упрекна в „ безобразно водене на съвещанието " и сподели, че всички са неподготвени:

„ Господата от Движение за права и свободи и Демократична България си приказват нещо и си вършат шоу, ние седим и гледаме. Участие мога да взема, когато има документална база. Когато се вършат сходни комисии, би трябвало авансово да е публикувана информация за това, за което ще приказваме, когато викате хора, би трябвало да е ясно въз основата на какви документи сме ги извикали тук и какви въпроси ще им задаваме. Всеки депутат би трябвало да може да се запознае с информацията. Днес трябваше да приемем устав, да го обсъдим и идващото съвещание на комисията да е въз основата на документи “, съобщи Даниел Митов.

„ Извикали сме ги в този момент, без да имаме документи, с цел да няма какво да ги питаме, има единствено моят безценен другар Митко, който не ги показа. Ще желаеме да ги изслушаме наново представителите на общината. Нямам документи, на основата на които да задавам въпроси “, разяснява Хамид Хамид.

Рамадан Аталай предложи да бъде прекъснато съвещанието, само че предлагането му беше отхвърлено.

„ Комисията е безсмислена, първите ми думи бяха, че с цел да сме съществени би трябвало да има съответната документи. Моята процедура е да не чакаме господин Христо Иванов да пристигна с лодката тук, да прекратим съвещанието, да съберем документите, да се подготвим със съответните материали. За да си запазим сериозността на комисията, де прекратим днешното съвещание, да съберем съответната документи “.

Очаквайте детайлности.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР