Горещо време, отворени обувки, разходки по пясъка – всичко това

...
Горещо време, отворени обувки, разходки по пясъка – всичко това
Коментари Харесай

Най-добрите домашни маски при напукани пети

Горещо време, отворени обувки, разходки по пясъка – всичко това е изтощило кожата


За да върнете мекотата и хубостта на петите, ще са нужни сложни грижи.

Кожата има потребност от поддържане в дълбочина, само че преди този момент би трябвало да е добре почистена. Скраб през лятото се употребява три пъти в седмицата, може и през ден. Честите процедури няма да навредят. Смесете 1 с.л. зехтин (или друго козметично масло) с по 1 ч.л. счукана немного ситно морска сол и кафява захар. Напарете краката в топла вода, в която сте добавили няколко капки антибактериален разтвор, платен от аптеката. Може да употребявате и няколко капки масло от чаено дърво или ябълков оцет. Изтрийте ходилата с приготвения скраб и груба гъба. Нанасяйте най-малко по 3 минути на всеки крайник, в случай че желаете да постигнете най-хубав резултат.

Два пъти дневно мажете петите си с богат подхранващ крем за крайници. Създайте си предписание, когато слагате крем на лицето, до поглезите и краката. В началото ще ви се коства необичайно, само че бързо ще свикнете. Вечер преди сън също е значимо да подхраните петите. Използвайте хидратиращ крем, а в случай че краката ви се потят прекалено – дезодориращ.

Два пъти в седмицата нанасяйте на ходилата козметично масло. Най-подходящо е от кокос или от ший. Те съдържат съставки, които подкрепят зарастването на нацепени пети, борят се със сухотата. Освен това доста добре смекчават загрубялата кожа. Посред лято да обувате чорапи или да увивате краката си с найлон преди сън е безчинство, просто нанесете маслото и добре го втрийте час преди да си легнете. Постарайте се в същото време да лежите или да седите с високо вдигнати крайници.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР