Горещо се моля на Господ това да стане. Така вицепремиерът

...
Горещо се моля на Господ това да стане. Така вицепремиерът
Коментари Харесай

Симеонов се моли на Господ още това лято да се бутат незаконни заведения

Горещо се апелирам на Господ това да стане. Така вицепремиерът Валери Симеонов отговори на въпрос дали се надява препоръчаните от него промени в Закона за устройство на териториите, които не разрешават преместваемите обекти да са над 15 кв.м, да бъдат признати до края на парламентарната сесия и да влязат в действие още това лято. Симеонов сподели, че противозаконните заведения нямат статут и градивно са построени по този начин, както беше построена Златна перла, която беше бутната, когато районен министър беше Лиляна Павлова. Той е уверен, че министър Николай Нанков има нужните качества и храброст да ги отстрани, тъй като те не са трайно построени на земята, а са сложени върху пясъка и просто би трябвало да бъдат демонтирани.

Симеонов отхвърли да разяснява министър Ангелкова, с която има " разминаване по някои въпроси, кое е законно, кое не е законно. Аз съм подал сигнал по въпроси, които тя счита, че са законно решени. Аз съм уверен, че са в нарушаване на закона, дано да изчакаме какво ще реши прокуратурата и надлежно съд по-късно ".

Симеонов добави, че упорства " да се съблюдават законите в туризма и закона за устройство на териториите и да се отстранен тези противозаконни и извънредно рискови заведения, които имат размерите на извънредно големи универсални магазини, а в действителност са издигнати без позволение ". " Това са противозаконни градежи. Абсолютно противозаконни градежи, в които се събират по 3000 - 4000 индивида ", добави вицепремиерът. " Това е ужасно рисково и не дай си боже близкото бъдеще да потвърди моите безпокойство. Виждате, че климатът се трансформира трагично, от ден на ден климатът на България стартира да се приближава до субтропичния климат. Има опасности от неочаквани пориви напразно, от торнадо, на което бяхме очевидци предходната седмица в Куманово, Варненско. Ако това стане там, тези големи постройки, които не са закрепени стабилно за земята, ще станат гробище на десетки, не дай боже, стотици хора ", изясни опасенията си Симеонов.

Вицепремиерът сподели, че не може да стои и да гледа безучастно " по какъв начин някой, който десетки години е нарушавал закона с прикритието на ръководещите и пасивността на локалните управляващи, натрупа стотици хиляди на вечер, рискувайки живота на децата, които са там ".

Много работи се имат от наследниците на силовите групировки , сподели Симеонов, изключително в южната част на Слънчев бряг. " Това са наследници на някогашни дейни деятели на ВИС, сподели Симеонов. В собствеността на едното заведение взе участие брачната половинка на Таки. Има един Радослав Бързанов, така наречен Радо Слънцето, които е прочут деятел на ВИС ", сподели още Валери Симеонов. Той добави, че не е въпросът от кое място са произлезли, а дали техния бизнес е легален. " Те са заобиколили закона за устройство на териториите с учтивото и цялостното съдействия на държавни институции и общинските управляващи ", уверен е Валери Симеонов.

Симеонов напомни, че е подал сигнал за хотел " Оазис ", който е издигнат на плажа, и съгласно него в този момент се прави опит да бъде продаден противозаконният му паркинг и пътят към него с настояването на Ангелкова те да бъдат извадени от листата с обекти с изключителна държавна благосъстоятелност и да бъдат направени частна държавна благосъстоятелност. Хотелът е легализиран със правосъдни решения, само че това не го прави легален съгласно вицепремиера. Той добави, че там е отклонено течението на цяла река – Хаджийска, което основава екологична бомба, защото се е заблатила и е разплодник на комари. " Само и единствено тези да могат да удовлетворят лакомията си и да заграбят някъде към 300 - 400 м, с колкото е изместено течението на реката на север ".

" България е правова страна, при този съд такива са правосъдните решения ", заключи Симеонов. Това не означавало, че не може съдът отново да бъде сезиран.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР