Горещите дни могат да увеличат сметките ни за ток. Много

...
Горещите дни могат да увеличат сметките ни за ток. Много
Коментари Харесай

Трябва ли климатикът да работи през целия ден, за да пестим ток?

Горещите дни могат да усилят сметките ни за ток. Много хора употребяват климатици през лятото. Основният въпрос тук е - кое е по-ефективно – да оставим климатика да работи през цялото лято без отмора или да го изключваме денем, когато не сме си у дома, с цел да му се любуваме?

Екип инженери използваха енергийни модели, симулиращи преноса на топлота и климатичната система, с цел да отговори на този безконечен въпрос: в кой случай ще ви се наложи да премахвате повече топлота от вкъщи си – като вършиме това непрекъснато през целия ден или като отстранявате непотребната топлота само в края на деня?

Отговорът се свежда до следното - какъв брой енергоемко е отстраняването на топлината от вкъщи ви. Това се въздейства от доста фактори, като да вземем за пример какъв брой добре е изолирана къщата ви, размера и типа на климатика ви и външната температура и мокрота.

В последна сметка, съгласно изчисленията, в случай че оставите дома си да се нагрява, до момента в който сте на работа, и го охладите, когато се приберете, може да изразходвате по-малко сила, в сравнение с в случай че го поддържате непрекъснато студен. Но зависи, написа businessnovinite.bg.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР