Горещините, които обхванаха големи райони в Европа, вече предизвикаха смъртоносни

...
Горещините, които обхванаха големи райони в Европа, вече предизвикаха смъртоносни
Коментари Харесай

Горещата вълна завладя Европа и й нанесе сериозни щети

Горещините, които обгърнаха огромни региони в Европа, към този момент провокираха смъртоносни горски пожари и нанесоха огромни вреди върху реколтата. Следващата им жертва могат да бъдат сладководните риби.

Във вторник в Германия се чакат най-високите температури за годината, като се чака термометрите да се покачат до 39 градуса по Целзий в някои райони, споделя немската организация DPA.

Големи реки като Рейн и Елба са погълнали толкоз доста топлота, че рибите стартират да се задушават. " Очаквам покруса още през идната седмица ", сподели Филип Шихер от Швейцарската асоциация за риболовство пред DPA.

В Хамбург управляващите събраха съвсем 5 метрични тона мъртва риба от язовирите през уикенда. Пожарникарите започнаха да изпомпват прясна вода в някои язовири и езера, с цел да покачат равнищата на О2.

Няколко от атомните електроцентрали в Германия понижават производството на сила, тъй като реките, употребявани за охлаждането им, са прекомерно топли.

Ниските равнища на водата усложняват и корабоплаването, като беше наложена цялостна възбрана върху плавателните съдове по река Одер в Източна Германия.

Междувременно земеделската асоциация на страната изиска от държавното управление да отпусне финансова помощ от 1 милиард евро за покриване на загубите от слабата годишна продукция през тази година.

Президентът на асоциацията Йоаким Руквайд съобщи, че немските фермери чакат реколтата от зърнени култури да бъде с 20% по-малка от предходната година, а рапицата е намаляла с 30%, защото през последните 12 седмици едвам вали.

Група от аграрни производители на картофи съобщи, че чака реколтата да бъде с 25% по-слаба от предходната година и предизвести, че загубите могат да доведат освен до по-скъпи, само че и по-къси пържени картофи - тъй като картофите са по-малки през тази година.

Моретата също са наранени. Властите в Полша предходната седмица не разрешиха плуването на над 50 плажа по крайбрежието на Балтийско море, откакто горещото време докара до появяването на токсични бактерии в извънредно топло море. Температурата на водата надвиши 23 градуса по Целзий на някои места.

Аварийни водни спасители оповестиха на туристите на горещите пясъчни плажове - от Швиноуйшче на запад до Гдиня на изток - да не влизат морето, където дебели, зелено-кафяви колонии от цианобактерии са се разраснали и съставляват опасност за здравето.

Близо до Вилдесхаузен, в Северна Германия медицински чиновници посетиха група от към 20 деца и младежи в понеделник вечерта, откакто климатикът в рейса, в който пътуваха, се повреди.

Полицейски кучета в швейцарския град Цюрих получават специфични обувки, с цел да предпазят от изгаряне на лапите, движейки се по горещите улици. Швейцарските управляващи анулираха обичайните фойерверки в някои региони по време на честването на националния празник в сряда, поради високия риск от горски пожари.

В цяла Европа горските пожари към този момент предизвикаха огромни вреди. 92 души починаха при огромните пожари в Гърция - най-смъртоносният пожар в последните години.

Температури до 45 градуса по Целзий се чакат на Иберийския полуостров от сряда, а управляващите се приготвят за изключителни обстановки по време на горещата вълна, която се чака да продължи до неделя.

27 от 50-те провинции в Испания са " изложени на извънреден риск " от жега, която стартира в четвъртък, заяви националната метеорологична организация.

В прилежаща Португалия здравната организация предизвести за ветрове от прахуляк, идващи от Северна Африка. Властите оповестиха, че съвсем 11 000 пожарникари и 56 самолета са в режим на подготвеност, с цел да се оправят с горските пожари.

Но някои съумяха да завоюват от изгарящата горещина. Производителите на бира в Германия означават растеж на продажбите с 0.6% или 300 000 хектолитра през първото полугодие на 2018 година в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

" Особено някои типове безалкохолни (бири) сега са доста търсени ", съобщи Марк-Оливер Хунхолц от немската асоциация на пивоварите.

В Дания, където метеорологичният институт че месец юли е най-слънчевият от началото на наблюдението му през 1920 година, продажбите на алкохолни питиета спадат в интерес на безалкохолни бири, сода и бяло вино, оповестяват локални медии. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР