Горещи вълни като тези, които обхванаха Европа през последните години,

...
Горещи вълни като тези, които обхванаха Европа през последните години,
Коментари Харесай

Горещите вълни ще стават все по-чести, въздействието им ще бъде драматично

Горещи талази като тези, които обгърнаха Европа през последните години, ще стават по-чести и по-интензивни, а въздействието им ще бъде трагично, сподели шведски специалист в сряда, представен от Синхуа.

„ Притеснително е, че виждаме доста по-драстични резултати от тези, които предвиждахме единствено преди десетина години “, сподели Микаел Карлсон, доцент по екологични науки и старши учител в региона на изменението на климата в университета в Упсала, пред шведската национална телевизия SVT. Коментарът му бе във връзка на най-скорошната гореща вълна, която увеличи температури над 19 градуса по Целзий в Полша и Чехия и до 17 градуса по Целзий в Холандия.

Тора Томасдотир, метеоролог от телевизия SVT, сподели, че е " извънредно извънредно " толкоз доста температурни върхове да бъдат счупени за по този начин малко време.

Карлсон добави пред SVT, че последната гореща вълна несъмнено не може да се отдаде на изменението на климата. „ Много е евентуално обаче да бъдат счупени още температурни върхове през идващите няколко години “, добави той.

„ Без подозрение ще бъдем по-често наранени от рискови метеорологични условия “, сподели шведският академик, представен от Българска телеграфна агенция.

Докато настоящето историческо зимно стопляне разрушава върхове в цяла Европа, Северна Америка се бори с доста ниски температури и значителни снеговалежи.

Без да приписва горещите талази на световното стопляне, Карлсон посочи, че цената на изменението на климата евентуално ще надмине всички досегашни оценки.

„ Изменението на климата е може би най-скъпото злополучие, причинявано в миналото от човечеството. Цената ще е равна на тази на една нова международна война “, сподели той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР