Гореща вълна обхвана Ирак и в столицата Багдад бяха регистрирани

...
Гореща вълна обхвана Ирак и в столицата Багдад бяха регистрирани
Коментари Харесай

Температури от 50 градуса по Целзий мъчат Ирак

Гореща вълна обхвана Ирак и в столицата Багдад бяха регистрирани 50 градуса по Целзий, а в южната част на страната даже 51 градуса, съобщи Франс прес. Най-тежко е ситуацията  в регионите на Наджаф, Насирия, Диуания, Самауа.

В някои провинции, наранени от горещата вълна, като южната Ди Кар, управляващите понижиха работното време на служителите.

Горещините връхлетяха страната през вчерашния ден. Очаква се температурите да спаднат в идните дни, само че като цяло метеоролозите предвиждат горещини да има края на септември в страната.

Много иракчани нямат финансови средства, с цел да си купят климатик в тази богата на нефт страна. Елктропреносната мрежа е в плачевно положение и има ток единствено по няколко часа дневно поради липса на поддръжка и потенциал. Не всеки може да си разреши да си купи електрогенератор, написа Българска телеграфна агенция.

Жегите са изключително изтощителни и нетърпими за иракчаните, работещи на открито. Регулировчик на кръстовище в Багдад описа, че взима по пет душа на ден, само че чувството му за несъразмерна жега си остава.

Ирак претърпява четвъртата поредна година на суша. Според Организация на обединените нации страната е една от петте страни в света, които са най-силно изложени на резултата на климатичните промени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР