Горещ юлски ден през 1954 година. Неизвестен мъж току-що пристигнал

...
Горещ юлски ден през 1954 година. Неизвестен мъж току-що пристигнал
Коментари Харесай

Човекът от Торд: неразгаданата загадка

 мистериозен-мъж

Горещ юлски ден през 1954 година. Неизвестен мъж преди малко дошъл в Япония, в токийското летище. На тип бил средностатистически европеец, само че по някаква причина се сторил недоверчив.

По време на инспекция на паспорта станало ясно, че мъжът идвал от страна на име ‘Торд “. Паспортът изглеждал достоверен, като се изключи това, че страна на име Торд не е съществувала в никакъв случай – най-малко в нашето измерение.

Мъжът бил помолен да влезе в особено помещение за спомагателна инспекция и бил принуден да покаже къде тъкмо се намира на картата  неговата страна. Той без съмнение показал с пръст на мястото, където се намира Андора и не можел да разбере за какво на тази карта не е посочена неговата татковина Торд.

По думите на мъжа тя трябвало да бъде тук и от най-малко хиляда години!

Представителите на митническите служби разкрили в странния господин няколко разнообразни европейски валути. В паспорта му имало печати, направени на доста летища по света, в това число и по-ранни визити в Токио.

Обърканите чиновници решили да отведат странника в локален хотел и да слагат пред вратата му двама души защита – до момента в който не съумеят да разгадаят тази мистерия.

Компанията, в което този човек работел от дълги години, съгласно неговите думи, нямала никаква визия за него, въпреки мъжът да посочил документи, че принадлежи към нея.

Служителите на хотела, в който трябвало да има непокътната стая на негово име, също не били чували за него.

В токийската компания, където непознатият отивал „ по служебни каузи “ също вдигнали неразбиращо плещи.

И с цел да бъде загадката цялостна, стаята на хотела, където странникът се намирал под защита, мистериозно се оказала празна. Мъжът бил липсващ безследно.

Той не е имало по какъв начин да избяга през прозореца – стаята му се намирала задоволително високо и на нея нямало тераса.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР