Горчиви разочарования претърпя управляващата в Гърция дясноцентристка партия Нова демокрация

...
Горчиви разочарования претърпя управляващата в Гърция дясноцентристка партия Нова демокрация
Коментари Харесай

Мицотакис изгуби изборите в Атина, Солун и Патра. ПАСОК и комунистите му нанесоха удар!

Горчиви разочарования претърпя ръководещата в Гърция дясноцентристка партия Нова народна власт на втория кръг на локалните избори в страната в неделя. Както оповестяват гръцките медии, Нова народна власт отстъпва в трите най-големи гръцки общини, както и в пет от шестте области, където регионален шеф беше определен на втори кръг.

Въпреки безапелационното преимущество на ръководещите на първия кръг, на втория очевидно опозицията съумява да консолидира гласовете си.

В столицата Атина подкрепеният от лявоцентристкото придвижване ПАСОК Харис Дукас печели изборите за кмет с съвсем 56 % от гласовете, заяви АНА-МПА. Досегашният кмет Костас Бакоянис от Нова народна власт получава 44 %. Загубата в Атина е още по-неприятна за ръководещите, тъй като Бакоянис е племенник на премиера Кириакос Мицотакис.

В Солун Стелиос Ангелудис, представител на гражданската листа " Екип за Солун " и подсилен още веднъж от ПАСОК, измества сегашния кмет Костас Зервас с 67,3 против 32,7 %.

В третия по величина гръцки град Патра печели актуалният кмет Костас Пелетидис с 56,7 % от гласовете. Пелетидис е претендент на листата " Народно единство ", която е подкрепяна основно от Гръцката комунистическа партия. Кандидатът на листата " Обединена Патра " Костас Зволис, подкрепян от десницата, остава с 43,3 %.

Премиерът Кириакос Мицотакис, представен от телевизия Скай, сподели, че довечера не е била изключително добра за Нова народна власт, само че че политическите заключения са били направени още на първия тур на изборите.

В коментар телевизия Скай дефинира ниската изборна интензивност за решителен фактор за изборния резултат. Според формалните данни гласа си са дали едвам 52,5 % от гръцките гласоподаватели.

От своя страна досегашните кметове на Атина и на Солун Бакоянис и Зервас поздравиха съперниците си за изборната им победа.

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР