Горчиви изводи след може би най-ирационалния вот в историята ни:1.

...
Горчиви изводи след може би най-ирационалния вот в историята ни:1.
Коментари Харесай

10 горчиви изводи след победата на Кирчо. Защо загуби ГЕРБ. Какво ни чака

Горчиви заключения след може би най-ирационалния избор в историята ни:

1. При към 30% интензивност е неуместно да се приказва, че има спечелили. Народът шамароса звучно цялата политическа класа. Каквото и държавно управление да се излъчи, то ще е непредставително, плод на инатливия боязън на някакви малцинства, че в случай че в този момент не се сговорят, идващия път въобще няма да попаднат в Народното събрание. Тоест, кабинет на оцеляващите конформисти. За правила, стратегии и хрумвания е изцяло ненужно да приказваме.

2. 70% от българите отхвърлят да вземат живота и страната си в ръце. При избор №4 този % ще стигне 80%, колкото са дебилите от популярната прогноза на проф. Иво Христов. Имаме непоследователен политически хайлайф и равнодушен електорат. Идеална почва за тирания. Съмнително е дали въобще страната и гражданското общество действат.
свързани новини7884преди 14 часа31314преди 57 минути
3. На прага сме на властническа президентска република от путински вид. Съвсем скоро единственият престиж Радев ще разгласи, че парламентарната народна власт се е провалила, партиите са неприятни (разковничето на кризата), и ще изиска нова Конституция, която да подсигурява всевластието му.

4. Мистерията, при която всички социологически организации в петък даваха 8% задатък на ГЕРБ и второ-трето място на Политическа партия, а в неделя се случи противоположното, надали в миналото ще бъде обяснена разумно. За какво въобще са ни нужни социологически проучвания, откакто в никакъв случай не познават? Кого обслужват организациите – надали гласоподавателя. Този път объркаха не просто анкетите преди вота, само че и екзит пола плюс паралелното броене. Такъв неуспех историята ни не помни. Ако не е преднамерено, значи иде тирада за вопиюща несръчност. И в двата случая е доста неприятно.

5. 30% дали своят вот е рефлексия от безумието „ единствено машинен избор “. Не е нужно да си Касандра пророчица, с цел да сметнеш, че в случай че се гласуваше и с бюлетини, интензивността щеше да е доста по-висока.

6. Резултатът на Политическа партия е огледален на резултата на Слави от юли. Това са общо-взето същите хора. Как става по този начин, че в рамките единствено на два месеца разлюбваш известния шоумен Трифонов и се влюбваш в никому незнайните Кирчо и Кокорчо? С разсъдъка си ли гласоподава българинът или с други елементи от тялото? Що за инфантилизъм да хукваш след всеки самозванец, самопровъзгласил се за избавител? Подобна промяна на избор за толкоз къс интервал от време историята ни не помни…

Изобщо прекалено много станаха нещата, които историята ни не помни…Защо ли обаче послевкусието е за крах, не за революционен напредък?

7. ГЕРБ загуби като резултат от характеропатията си – излъчваше съмнение и уязвимост, даваше разнообразни сигнали, говореше като че ли не на своите, а на „ достоверното дясно “ от „ Демократична България “. И това е с струпване, случва се от лятото на митингите насам. А тълпата окончателно потегля след мощните и поредните. Силни и поредни са президентът Радев и милиционерската компания, сбрана да му пази гърба и да мачка съперника. Хората се кефят на праволинейния „ борд “ Радев. Викат си – евала, излезе им самичък с пестник на площада, рискува всичко, съумя да смъкна Борисов с най-малък запас, тъкмо когато Борисов разполагаше с цялата държавна машина…

8. Два дни преди вота водачът Борисов внезапно разгласи, че към този момент има подготвен министър председател, далечен от ГЕРБ. „ Някой като Лозан Панов “. Дали това обръщение е подействало мобилизиращо на герберите? Очевидно не. Партията губи София и множеството регионални градове, губи за първи път Бургас, губи лидерския 25 МИР в столицата. Друга неточност на Борисов – разреши още веднъж да го вкарат в пояснителен режим за фото компроматите от спалнята му. Вместо да откаже да разяснява досадния сюжет, той се оплете в странни откровения: „ Мата Хари не е единствено една “ и „ диря си в този момент един остарял телефон “. Кому бе нужно това?

А по какъв начин постъпи Бойко Рашков, когато Ива Николова го попита за 19-те му парцела и за лова с Фуат Гювен? „ На персонални въпроси няма да давам отговор. Не е по тематиката “.

И явно това е печелившата политическа позиция.

9. Румен Радев на процедура погреба Българска социалистическа партия, партията, която го издигна за президент и го стартира в огромната игра. Проектът Политическа партия взриви левицата от вътрешната страна, а цели структури на алените, лоялни на Радев, не на Нинова, играеха за Кирчо и Кокорчо. И отново стигаме до историята – изменничество като това на Радев и Йотова историята не помни. Поуката е за честните редови социалисти, въпросите са към тях – докога ще кредитират своя гробар?

10. Може би най-горчивият извод: една сериозно висока маса от българите гласоподава министър-председател на републиката да бъде потвърден нарушител. Доказан с решение на най-висшия съд в страната - Конституционния. За този електорат беззаконието е не просто възможно, то е похвално, заслужава поддръжка.

И още - триумфът на " Възраждане " е триумф на антиваксърите. Суеверието по тези земи постоянно е превъзхождало науката и здравия разсъдък.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР