Google ще улесни живота на крайните потребители и ще затрудни

...
Google ще улесни живота на крайните потребители и ще затрудни
Коментари Харесай

Google ще въведе функция за отписване с едно докосване в Gmail за Android

Гугъл ще улесни живота на крайните консуматори и ще затрудни спамърите...

Емил Василев преди 19 секунди 0 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 13:41 | 16.01.2024

След 100 години в Съединените щати ще се появят хиляди градове-призраци

ХардуерЕмил Василев - 18:18 | 15.01.2024

Най-големият център за произвеждане на чипове в света ще бъде построен в Южна Корея – той ще коства стотици милиарди долари

IT НовиниДаниел Десподов - 11:27 | 17.01.2024

Направиха изобретение за структурата на водата, което може да докара до пренаписване на учебниците

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Нежеланите бюлетини и други типове всеобщи акции по имейл са неподходяща действителност в днешния дигитален живот. Сега Гугъл се пробва да облекчи тежестта на спама с нов метод за бързо деактивиране на абонамент непосредствено от приложението Gmail.

Gmail ще се снабди с спомагателна алтернатива за отписване от нежелани спам или всеобщи имейли. Гугъл дава обновена версия на приложението на Gmail за Android, която включва огромен бутон за отписване, показан до заглавието на писмото. След като прекара няколко месеца в бета проби, „ стабилната “ функционалност към този момент последователно се популяризира измежду потребителите на Android.

Видимата функционалност за отписване към този момент е налична в уеб версията на Gmail и наподобява ще обезпечи същото потребителско преживяване и на мобилните устройства. След като допрян „ бутона “ за отписване, потребителите ще видят изскачащ диалогов прозорец, с цел да потвърдят избора си или да пренасочат процеса към уеб страницата, от който идва бюлетинът.

Издателите ще имат надзор върху метода, по който се ползва функционалността за отписване, само че всяка законна организация би трябвало да даде лесна опция за прекъсване на бюлетина в този миг. Потребителите към момента ще имат опция да се отпишат или да отбележат обещано писмо като спам или нежелано известие посредством бутона с три точки, показан до заглавието, макар че това може да сложи спам филтъра на Gmail на по-високо равнище на предизвестие от нужното.

Новата функционалност за отписване към момента не е налична за всички консуматори на Android и Gmail. Изданието Android Police допуска, че Гугъл дава приоритет на най-новите устройства Pixel, и че новият бутон се популяризира като комутатор от страна на сървъра. Докато чакат актуализацията, потребителите на Android към момента могат да се отписват от акции за всеобща поща посредством горното преливащо меню на приложението или като маркират обещано електронно писмо като спам.

Гугъл стартира да улеснява потреблението на опцията за отписване от своята уеб поща през декември 2023 година, когато компанията одобри нов наследник шрифт за неотложно забележимия текстов бутон в заглавието на имейла. Преди това опцията се оферираше със сив шрифт и беше по-трудно забележима от потребителите.

Новият бутон за отписване беше видян за първи път още през ноември 2023 година, когато лийкърът на Гугъл Apps „ AssembleDebug “ сподели новия бутон в X (Twitter). Най-новите приключвания, свързани с приложението Gmail включват функционалност „ ръководство на абонаментите “ и нов метод за докладване на нелегално наличие посредством формалната страница за поддръжка на Гугъл.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР