Google разкри планове за услуга, която може да бъде определена

...
Google разкри планове за услуга, която може да бъде определена
Коментари Харесай

Google патентова система, която пази оставени без надзор деца


Гугъл разкри проекти за услуга, която може да бъде избрана като „ отдалечена бавачка “ и която употребява камери и датчици за придвижване, с цел да предизвестява родителите, когато детето им е в заплаха.

В собствен нов патент софтуерната компания разказва редица „ устройства и способи за отбрана на деца, оставени без наставнически контрол вкъщи “.

Умната домашна система употребява голям брой датчици, с цел да разпознае, в случай че едно дете е било оставено единствено в продължение на повече от 10 минути, след което изпраща известие или имейл на родителите.

Системата също по този начин употребява датчици, с цел да изключва електрическите контакти, когато дете се приближи до тях, както и да заключва цифрово следени порти, с цел да попречи на детето да излиза от стаята, съгласно патента.

Други фунции включват мигащи светлини и аудио предизвестия, като: „ Дете без контрол “ в избрана стая, “Вашето дете се доближава до електрически контакт “ и „ Вашето дете е единствено от 10 минути. “

Услугата е проектирана като авариен вид за редките случаи, в които децата остават сами при случай или незабавен случай, споделят от Гугъл.

„ Обикновено тези рискове се заобикалят, като децата не се оставят без контрол, ” написа компанията в своя патент.

“Може обаче да има обстановки, в които децата остават без наставнически контрол вкъщи заради условия, които са отвън контрола на родителите. В такива обстановки родителят или индивидът, който сега се грижи за детето, може да не е имал опция да обезопаси тези евентуално рискови детайли, като по този метод е изложил детето без контрол на риск. “

Системата, разказана в патента, ще се възползва от взрива при умните домашни устройства напоследък.

Те включват електрически контакти, които може да се управляват със смарт телефон, както и свързани с интернет входни звънци, камери и датчици за придвижване.

Всяка функционалност ще може да се управлява от умната тонколона на Гугъл - Home, съгласно Evening Standard.

Системата ще бъде проектирана по този начин, че да обезпечи успокоение на родителите, когато оставят детето си в друга стая или с неопитна бавачка.

От Гугъл споделят, че не е обезпечено, че технологията ще стигне до пазара.

“Имаме патенти за най-различни хрумвания – някои от тях се развиват до истиски артикули или услуги, а други не, “ е декларирал представител на компанията./ profit.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР