Google промени плановете си относно поддръжката на Chrome Manifest V2.

...
Google промени плановете си относно поддръжката на Chrome Manifest V2.
Коментари Харесай

Google ще поддържа Chrome Manifest V2 още една година

Google промени проектите си по отношение на поддръжката на Chrome Manifest V2. Досега се значеше, че интернет колосът ще поддръжката на предходния манифест през месец януари 2013 година, само че в този момент в формалния уебсайт на Гугъл можем да прочетем, че Manifest V2 ще се поддържа до месец януари 2024 година .

Да напомним, че манифестът на Chrome дефинира опциите и ресурсите, които се дават на разширенията. Новият манифест е създаден в границите на самодейността за усилване на осведомителната сигурност, конфиденциалността и продуктивността на разширенията. Главната цел на направените промени е опростяване основаването на безвредни и високопроизводителни разширения, както и усложняване на опцията за основаването на небезопасни и мудни разширения.

През месец януари идната година в тестовите версии на браузъра Chrome от версия 112 нататък, които се популяризират в каналите Canary, Dev, Beta ще стартира пробното изключване поддръжката на предходната версия на манифеста. Но в този момент виждаме, че изключването на предходната версия на манифеста  от постоянните версии на Chrome се отсрочва с една година.

Основното неодобрение на потребителите от новия манифест е против прекратяването поддръжката на блокиращия режим на работа на API webRequest, който към този момент може да работи само в режим на четене. Изключение ще бъде направено единствено за Chrome за предприятията (Chrome for Enterprise), в които досегашната поддръжка на API webRequest ще бъде непокътната. Компанията реши да не следва новия манифест и оставя във Firefox опцията за пълноценното потребление на API webRequest.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР