Google предупреди потребителите на Gmail за промените, които са направени

...
Google предупреди потребителите на Gmail за промените, които са направени
Коментари Харесай

В Gmail се появи много неприятно за спамерите ограничение

Гугъл предизвести потребителите на Gmail за измененията, които са направени в пощенската услуга. Те влизат в действие от месец февруари тази година. Засилена е битката против спама и това може да засегне даже елементарните консуматори.

Гугъл ще ограничи достъпа до Gmail на тези консуматори, които изпращат повече от пет хиляди имейла дневно до други адреси в домейна @gmail.com. Всеки подобен имейл ще би трябвало да съдържа линк за отписване с едно кликване. Ако няма подобен линк, потребителят няма да може да изпраща имейли. Първоначално краткотрайно, а по-късно акаунтът му може да бъде блокиран. Гугъл последователно ще филтрира несъответстващия на условията трафик на е-поща и последователно ще го сведе до 100%. В идеалния случай основателите на всеобщи имейли би трябвало да получат утвърждение за имейла на всеки адресат. И още – при поискване от Гугъл ще би трябвало да дават доказателство, че имейлите им не са наложени срещу волята им.

Засега измененията засягат най-вече потребителите, които употребяват Гугъл Workspace. Това е онлайн услуга на Гугъл, предопределена главно за организации и независимо заети лица. Очаква се по-строгите правила да дадат опция на потребителите на Gmail да заобикалят нежелани имейли и по-лесно да се избавят от сходна нежелана преписка.

Това сигурно няма да се хареса на спамерите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР