Google Lens вече може да предложи повече информация за някой

...
Google Lens вече може да предложи повече информация за някой
Коментари Харесай

Google Lens може да даде информация за кожен проблем

Google Lens към този момент може да предложи повече информация за някой скучен обрив, за който не сте сигурни дали да се тревожите. В обява в блог Гугъл очерта по какъв начин функционалността за търсене на изображения на обектива, вградена в неговите приложения на iOS и Android, може да „ търси кожни болести “ като „ странна бенка или обрив “. Той ще помогне и върху други елементи на тялото ви, в случай че желаете повече информация за издутина на устната, линия на нокът или косопад от скалпа. 

„ Просто направете фотография или качете фотография през Lens и ще намерите образни съвпадения, които да осведомят вашето търсене “, гласи обявата в блога. Най-важното обаче е, че Гугъл особено предизвестява, че резултатите са „ единствено осведомителни, а не диагноза “ и споделя, че потребителите би трябвало „ да се съветват с здравно лице за съвет “. 
-->
Гугъл изследва потреблението на AI различаване на изображения за кожни болести от години. На своята I/O конференция за разработчици през 2021 година компанията пресъздава инструмент, който се пробва да разпознава положението на кожата, косата и ноктите, употребявайки композиция от фотоси и отговори на анкетата. По това време Гугъл сподели, че инструментът може да разпознае 288 разнообразни положения и ще показа вярното положение в първите три оферти в 84% от случаите.

Към момента на писане, уебсайтът на Гугъл за неговия инструмент DermAssist споделя, че „ сега е подложен на спомагателни пазарни проби посредством лимитирано издание “. Той прибавя, че въпреки да е маркиран със CE като здравно устройство от клас 1 ( етикет за артикули в Европейското икономическо пространство ), той не е оценен от FDA на Съединени американски щати и „ е предопределен единствено за осведомителни цели и не дава здравна диагноза. ”

Всичко това е добре, само че това няма да попречи на хората да се пробват да употребяват принадлежности като тези за диагностика. Може да се каже, че прибавянето на подобен тип отвод от отговорност единствено трансферира отговорността върху потребителя, като в същото време разрешава на Гугъл да предлага същата услуга.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР