Google купува Apple за 9 милиарда долара. Съобщение с това

...
Google купува Apple за 9 милиарда долара. Съобщение с това
Коментари Харесай

Технически гаф стресна пазарите

" Гугъл купува Apple за 9 милиарда $ ". Съобщение с това наличие, пуснато от Dow Jones посредством новинарската им услуга, стресна пазарите нощес. Очевидно погрешно, това не попречи за малко акциите на колоса от Купертино да тръгнат нагоре - очевидно резултат от автоматизираното търгуване.

Dow Jones отхвърли това да е работа на хакери и изясни, че става въпрос за " механически гаф ". Заглавието и късият текст са били основани за вътрешни проби, а не за обява, обясниха по-късно от компанията.

Самото известие говореше единствено за себе си, като стартираме от цената на договорката. Apple има най-малко 260 милиарда $ свободни средства.

" В неочакван ход за всички живи хора, Гугъл съобщи, че ще придобие Apple за 9 милиарда $. Изпълнителният шеф на Гугъл Лари Пейдж е водил секрети диалози с към този момент умрелия Стийв Джобс през 2010 година, с цел да затвърди договорката. Тя бе оповестена при изчитането на наследството му в Купертино, Калифорния.

Сделката, която се чака да бъде завършена на следващия ден, дава по 9 акции на Apple на всеки акционер в Гугъл. Очевидно, Гугъл ще се реалокира в първокласната централа на Apple.

Служителите в Гугъл споделиха: " Йей ", гласи цялостният текст на измисленото известие.

По-късно Уилям Люис, изпълнителен шеф на Dow Jones и издател на The Wall Street Journal, се извини публично и даде обещание да предприеме ограничения.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР