Google и най-големите телекомуникационни оператори в ЕС призоваха Брюксел да

...
Google и най-големите телекомуникационни оператори в ЕС призоваха Брюксел да
Коментари Харесай

Google и мрежови оператори се оплакаха на Европейския съюз от невъзможността на Apple iMessage за интегриране с други услуги

Гугъл и най-големите телекомуникационни оператори в Европейски Съюз приканиха Брюксел да класифицира iMessage като съществена услуга, което ще принуди Apple да направи своя месинджър съчетаем с останалите платформи за обмяна на известия, съобщи Financial Times.

Европейската комисия обмисля дали iMessage на Apple би трябвало да бъде включен в листата с услуги, които да дават отговор на Закона за цифровите пазари (DMA), който по-специално изисква безпроблемна връзка с конкурентните услуги, в това число и WhatsApp. Сега единствено притежателите на Apple оборудването могат изцяло да споделят посредством iMessage — известията, които изпращат, се отбелязват в системата със „ наследник балон “ и това е фактор за поддържане на лоялността измежду потребителите към продуктите на компанията, изключително при представителите на по-младото потомство. Съобщенията, изпратени от  Android-смартфоните, се отбелязват в зелено, което демонстрира включването на общоприетите SMS и MMS протоколи и заради това, да вземем за пример страда качеството на изпратените видеоклипове и фотоси. Конкурентите от дълго време се пробват да принудят Apple да се откаже от затворения темперамент на услугата iMessage.

Писмото, адресирано до Европейската комисия, е изпратено от името на старши-вицепрезидента на Гугъл, както и на ръководителите на европейските мобилни оператори Vodafone, Deutsche Telekom, Telefonica и Orange — съгласно тяхната версия месинджърът на Apple дава отговор на минималните условия на DMA. Този факт би трябвало да бъде документиран „ в интерес на европейските консуматори и предприятия “. Законът се ползва за софтуерните компании с годишни доходи от 7,5 милиарда евро или повече и минимум 10 000 бизнес-потребители в района, само че европейските управляващи вземат решение за всеки обособен случай кои услуги да бъдат включени в листата.

Като част от извършената на Европейски Съюз инспекция, Apple съобщи, че iMessage не би трябвало да бъде включен в листата, защото потребителите на услугата не заплащат непосредствено за нейното потребление, а устройствата на компанията могат да се употребяват и без фирмения месинджър. Apple отбелязва, че “iMessage не е значим фактор в района за свързване на бизнес-потребителите с крайните консуматори, заради дребния си мащаб спрямо другите услуги за обмяна на известия. “ Но съгласно Европейската комисия iMessage индиректно способства за приходите на Apple, защото приложението е авансово конфигурирано и може да се употребява единствено на фирмените устройства, което значи, че е „ значим детайл от разширението на екосистемата на Apple “.

Според Гугъл и европейските оператори „ фундаменталната природа “ на iMessage като „ значим портал сред бизнес-потребителите и техните консуматори безспорно дефинира ролята на Apple като надзирател на своята услуга iMessage “. Потребителите ще се възползват от присвоения от Apple статус, защото „ разширения продан на известия “ към момента е наличен единствено сред притежателите на фирменото съоръжение. „ Изключително значимо е компаниите да могат да доближат до всички свои клиенти, употребявайки актуалните информационни принадлежности с разширени благоприятни условия за известия. „ Чрез iMessage бизнес-потребителите могат да изпращат единствено разширени известия до iOS-потребителите, оставяйки всички други крайни консуматори да разчитат на обичайните SMS “ —- се споделя в писмото.

Вместо да разяснява повече, Apple се базира на по-ранното си изказване: „ Днес потребителите имат достъп до необятна гама от приложения за известия и постоянно употребяват няколко месинджъра едновременно, което отразява какъв брой елементарно е да превключвате сред тях. „ iMessage е планиран и разпространяван като средство за персонализирана връзка сред потребителите и ние чакаме с неспокойствие опцията да разбираем на комисията за какво iMessage съществува отвън DMA. “ Европейската комисия би трябвало да вземе решение до февруари 2024 година

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР