Гонките с АТВ-та върху дюни на шофьорския плаж в Созопол,

...
Гонките с АТВ-та върху дюни на шофьорския плаж в Созопол,
Коментари Харесай

След гонките с АТВ: Не откриха нарушения на плажа край Созопол

Гонките с АТВ-та върху дюни на шофьорския плаж в Созопол, за които алармираха възмутени фенове, не могат да бъдат потвърдени, а следите от гумите по пясъка са заличени. Така осъдени няма да има.

Областният шеф на Бургас издаде заповед, с която Министерство на вътрешните работи и екоинспекцията в морския град да употребяват цялата суровост на закона против нарушителите.

След сигналите за среднощни гонки с АТВ-та върху дюните на Шофьорския плаж в Созопол ускоряват контрола в предпазената околност " Алепу ". Областният шеф на Бургас издаде заповед, с която Министерство на вътрешните работи и екоинспекцията в морския град да употребяват цялата суровост на закона против нарушителите.

След инспекцията на екоинспекцията в Бургас поради фотоси на дюните на Шофьорския плаж, върху които има следи от транспортни средства, нарушавания не бяха открити. Следите, които се виждат на фрагментите, към този момент са заличени. От полицията обаче ускоряват контрола.

" Това ще бъде смяна в плана на полицейските патрули по метод подобен, че да се реализира периодически обход навръх тези незащитени плажове, предвид на полицейско наличие и попречване на такива нарушавания ", изясни ст. комисар Калоян Калоянов, шеф на ОД на МВР-Бургас.

От началото на сезона има шест формирани акта и наказателни постановления за транспортни средства на пясъка. От Областната администрация в Бургас упорстват за тежки наказания.

" Нарушителите би трябвало да знаят, че правят нарушаване, според което колите им могат да бъдат отнети в интерес на страната или закононарушение, според което наказателният кодекс планува до 5 години отнемане от независимост плюс финансова глоба ", сподели проф. Мария Нейкова, регионален шеф на Бургас.

От екоиснпекцията в Бургас са безсилни да открият нарушаване, в случай че сигналът за него не бъде подаден навреме.

„ Какво виждаме от фотографията преди три дни за нас не може да бъде доказателство. Експертът на място, заради това, че са минали дни, предната вечер валя дъжд, има ветрове, единственото, което е установил е след от прекосяване на АТВ-та ", съобщи шефът на РИОСВ-Бургас Зина Стойкова.

Затова контролните органите молят, в случай че летовниците станат очевидци на нарушавания, неотложно да алармират на тел. 112.

Репортер: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР