Гонките и дрифтирането големите градове в страната са проблем от

...
Гонките и дрифтирането големите градове в страната са проблем от
Коментари Харесай

Държавата да вземе незабавни мерки за уличните гонки, настояват от ЕЦТП

Гонките и дрифтирането огромните градове в страната са проблем от години и събитията от последните дни ясно демонстрират, че няма никакъв прогрес за решаването им. Напротив! Участниците в сходни прояви показват тотално пренебрежение към законите и публичните правила и заплашват здравето и живота и на други хора.

Европейският център за транспортни политики приветства обстоятелството, че прокуратурата се самосезира във връзка последните случаи от София, само че счита, че методът на страната продължава да не подхожда на действителностите.

Достатъчно е да напомним, че от над десетилетие се хвърлят обещания за построяването на писти за любителски гонки, само че и досега сходни места липсват. Не е за занемаряване и фактът, че от над 3 години насам общността на българския авто спорт е мощно разграничена. Това стана след регистрирането на нова федерация и отнемането на лиценза на Българската федерация по авто спорт (БФАС), която в продължение на над 30 години осъществяваше професионално спортна активност. Така сега не се извършва пълноценно спортният календар, а огромна част от състезателите нямат късмет за изява.

ЕЦТП упорства страната да вземе незабавни ограничения в посока предварителна защита, като сътвори условия за образуване на гонки с мощни коли в следена среда и с обезпечена сигурност за участниците и публиката. Това е допустимо посредством създаване на писта за задачата или посредством потреблението на налични уреди.

Сдружението приканва също страната в лицето на Министерството на младежта и спорта да откри законов метод да възвърне активността на БФАС, както и да сътвори формула за осъществяване на вътрешни надпревари, гарантирайки изявите на автомобилните състезатели.

ЕЦТП показва подготвеност да спомага благодарение на свои сътрудници за образуване на аматьорски съревнования в следена среда без образуване на класиране, само че с обезпечаване на сигурност, в това число посредством наличие на коли за спешна помощ, пожарни и така нататък

ЕЦТП изрично осъжда рисковото шофиране по улиците и напомня, че никой не е над закона, без значение какъв брой мощен автомобил ръководи или какъв брой пари има в джоба.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР