Gonet Geneva Open, четвъртфиналКаспър Рууд – Танаси Кокинакис 6-4, 7-6(3)Каспър

...
Gonet Geneva Open, четвъртфиналКаспър Рууд – Танаси Кокинакис 6-4, 7-6(3)Каспър
Коментари Харесай

Рууд надделя над Кокинакис за четвъртия си полуфинал през 2022


Gonet Geneva Open, четвъртфинал

Каспър Рууд – Танаси Кокинакис 6-4, 7-6(3)

Каспър Рууд направи нова крачка към втората си купа от началото на сезона, побеждавайки Танаси Кокинакис на ATP 250 шампионата в Женева. По този метод защитаващият купата норвежец доближи до своя четвърти полуфинал през годината и усили серията си от следващи победи в Женева на шест.

Следващият му конкурент ще бъде Райли Опелка, който по-рано през днешния ден в профил Талон Грийкспур.

Рууд записа единствено един ас против шест на Кокинакис, като също така и трите двойни неточности в дуела бяха дело на норвежеца. В същото време обаче международният №8 завоюва 90% от точките си на първи сервис (38/42) и осъществя една от двете си точки за пробив (50%), до момента в който Кокинакис не съумя да оползотвори нито един от двата брейкпойнта, до които доближи.

В първите девет гейма никой от съперниците не съумя да пробие, като по този метод резултатът стана 5-4 в интерес на Рууд. Единственият брейкпойнт до този миг се откри пред норвежеца при 2-1, само че той не съумя да се възползва от опцията. Статуквото бе на път да се резервира и в десетия гейм, само че при 30-30 Рууд пласира два форхенд уинъра, които направиха Кокинакис беззащитен и осъществя решителен брейк за 6-4.

Във втория сет и двамата бяха непоклатими на сервис, като Рууд избави два следващи брейкпойнта при 5-5. В последна сметка се стигна до тайбрек, в който пред норвежеца се откриха четири следващи мачбола. Кокинакис отрази първия, само че при идната си опция Рууд не позволи неточност и победи с 6-4, 7-6(3) след 1 час и 44 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР