Голямото обновяване на автопарка на общинското предприятие Градини и паркове

...
Голямото обновяване на автопарка на общинското предприятие Градини и паркове
Коментари Харесай

Провал! „Градини и паркове” остана без техника за милиони – купиха само биошредер

Голямото възобновяване на автопарка на общинското дружество „ Градини и паркове ” се провали, откакто Община Пловдив приключи съвсем цялата социална поръчка за закупуването на нова техника.  Още през месец май градските управляващи пуснаха процедура за 3,1 млн. лв., с която трябваше да се закупят 16 профилирани МПС-та, както и 10 машини за поддържане не чистотата и зелената система.  Тя бе разграничена на три позиции, като едната от тях бе за покупка на биошредер. Това се оказва и единственото нещо, което от ОП-то ще си купят.
Прочетете още
По трите позиции кандидатства единствено една компания „ Екосол – България ”.  След като тя бе определена за победител, от градските управляващи са я поканили да сключат контракт. В петдневния период обаче от софийската компания са удостоверили само желанието си да продадат биошредер за 356 хиляди лв..

Поради това през вчерашния ден зам.-кметът по екология Анести Тимчев е прекратил поръчката в другите две позиции.

Техниката, която трябваше да се купи, включваше   багер с нужното съоръжение за 322 хиляди лв. без Данък добавена стойност,  четири телескопични вишки за 192 531 лев, 8  броя самосвали с тристранно изсипване до 3,5 тона товаримост всеки на цена от 100 хил. лв. без Данък добавена стойност, три биошредера за 400 хиляди лв., както 8 електрически самоходни вакуумни машини с опция за стерилизация и с ръчно ръководство по 50 хиляди лв. без Данък добавена стойност броя. Също по този начин  пътнически микробуси  по 65 000 лв. без Данък добавена стойност, както и е миниатюрен товарен автомобил до 1,5 тона за 70 000 лв..  

По другата поръчка, за която се тегли 10-милионния заем за „ възстановяване на чистотата на въздуха – за Оперативна програма „ Чистота ”, също няма подписан контракт с въпросната компания. Тя бе определена, като единствен претендент за доставка на мотометачни машини  за 1,4 млн. лв. без Данък добавена стойност. Твърде допустимо и тази позиция да бъде прекъсната.

От общинското дружество въпреки всичко се сключили контракти с Ай Тръкс ” ЕАД -  официалният дилър на „ Ивеко ” за България, по другите две позиции. Чиято обща стойност е към 1 млн. лв. с Данък добавена стойност. Тя е за три сметосъбиращи автомобила – два по 16 куб. м и един 9 куб. м, както и два броя контейнеровоз за превозване на контейнери за строителни боклуци, както  и един мултифункционален самосвал, оборудван с песъкар, весло, водоноска, пръскалки начело под високо налягане.

За останалите позиции Община Пловдив би трябвало да пусне нови поръчки. Предвид огромните периоди за доставка на нови МПС-та в целия свят, то тя би трябвало да бъде с нови условия към компаниите. Твърде е допустимо купената нова техника да дойде чак в идващия мандат. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР