Голямо значение има инфраструктурата на едно населено място Дъждовете бяха

...
Голямо значение има инфраструктурата на едно населено място Дъждовете бяха
Коментари Харесай

Има точки, където са паднали над 300 литра на квадратен метър

Голямо значение има инфраструктурата на едно обитаемо място

„ Дъждовете бяха свързани с един просторен циклон, който се намираше над централните региони на континента. Атмосферата беше неустойчива и преваляванията бързо се генерират. През последния ден преваляванията са свързани със средиземноморски циклон. Той е присъщ за зимата, необичайност е през лятото “. Това изясни в предаването „ Тази неделя “ по bTV Евгения Трайкова, синоптик от Национален институт по метеорология и хидрология.

„ Властите търсят подпомагане, само че би могла връзката да е по-добра. Голямо значение има инфраструктурата на едно обитаемо място. За един час, в случай че в София паднат 30 литра на квадратен метър, ще има квартали, които ще наводнят и други, които – не “, добави тя.

„ Климатично юни месец е най-дъждовният в годината. В случая на Северозападна България за Берковица, тъй като тези данни извадих, имаше една конюнктура на 3 и 4 юни там имаше огромно количество превалявания, на 11 и 14 юни и в този момент тази настоящата има точки, където са паднали над 300 литра на квадратен метър. Това води до преувлажнение на почвата “, добави синоптикът от Национален институт по метеорология и хидрология.

Според нея има цикличност на преваляванията над нормата през юни – по този начин е било през 2005 година и 2014 година „ Тази и предходната пролет бяха по-студени климатично от нормалното. В същото време зимата беше по-мека. Климатът се дефинира за интервал от 30 години. Тогава може да се каже има ли промени “, добави Евгения Трайкова.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР