Голямо спортно събитие ще се състои край Хисаря на 8

...
Голямо спортно събитие ще се състои край Хисаря на 8
Коментари Харесай

Голямо спортно събития край Хисаря - ще се проведе мотокрос купа „България”

Голямо спортно събитие ще се състои край Хисаря на 8 и 9 октомври – мотокрос купа „ България ”.
Прочетете още
Сили на мотополигон Хисаря ще мерят над 100-120 състезатели, оповестиха уредниците – ръководителят на Общински съвет Хисаря инж. Найден Павлов и ръководителят на Мотоциклетен състезателен клуб „ Хисаря “ Боян Илинов. В събота, на 8 октомври от 12.00 часа стартират тренировките на състезателите, а по-късно са квалификациите от 14.30 часа.

Кулминацията на събитието е в неделя – 9 октомври. Официалното разкриване на надпреварата е от 10.00 часа, а награждаването на призьорите в Мотокрос Купа „ България “ ще бъде в 16.30 часа. Мотокрос купа „ България ” (МХ КУПА БЪЛГАРИЯ) съставлява серия от надпревари, (осем на брой) по мотокрос, които не са част от Републиканския шампионат по мотокрос проведен годишно от БФ Мотоциклетизъм. Доброто показване на това събитие като уредници дава обещание още в идващия сезон 2023 инж. Павлов и локалния мотоклуб „ Хисаря “ да бъдат домакини на Републикански Шампионат по мотокрос. Мотополигонът край Хисаря е с повърхност 120 дка, а почвата е песъчлива, което е удобно за дисциплината мотокрос. Трасето е аткрактивно, предлагащо забавни провокации и за експерти, и за начинаещи.

Очаква се на това първо по рода си огромно събитие в Хисаря да дойдат хиляди фенове – фенове на рисковите спортове. Организаторите оповестяват още, че мотополигонът разполага с четири трапеца, две ролетки, петнадесет доста положителни виражи и седем единични скокове. Бидейки с убеждението, че спортът е най-хубавата реклама за една община, ние от МСК „ Хисаря “ сме твърдо решени да възродим моторните спортове и сложим още една емблема на община Хисаря – емблемата МОТОКРОС, споделят още уредниците.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР