Голямо количество златни накити са иззети по време на специализирана

...
Голямо количество златни накити са иззети по време на специализирана
Коментари Харесай

Полицията иззе килограми златни накити, имитиращи световни марки

Голямо количество златни украшения са конфискувани по време на профилирана полицейска интервенция, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик. Иззето е огромно количество златни украшения, имитиращи международни марки.

Акцията е извършена в​ъв вторник, като в нея са взели участие чиновници от структурите на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик, Териториалната дирекция „ Национална сигурност “, бранш „ Специализирани тактически дейности “ при дирекцията на полицията в Пловдив. Действията са извършени под надзора на прокурори от Районната прокуратура в Пазарджик.

Съвместните екипи са направили инспекции на девет търговски обекти – магазини за търговия със злато и произведения от ​благородния метал. Осем от тях са на територията на пазарджишкия квартал „ Изток “, а един е в централната част на Пазарджик. Управителите на магазините са осем мъже и една жена на възраст сред 24 и 67 години, всичките поданици на регионалния град. В рамките на осъществените процесуални дейности са конфискувани голям брой украшения от доблестен метал, носещи логото на известни марки. Те са били изложени на витрини в обектите за търговия без единодушието на притежателя на изключителните права върху марките. Иззетите произведения са с общо тегло от към 6 кг. По случаите са формирани 9 досъдебни производства, които са под надзора на Районната прокуратура.

Иззетите произведения са гривни, синджири, пръстени, обици и други декорации, които са били изложени на витрините на магазините и в пространствата. По досъдебните производства се правят процесуално- следствени дейности - разпити на очевидци, следва да бъде назначена и направена ювелирна експертиза, която да откри дали конфискуваните движимости са от доблестен метал, както и съдебно-маркова експертиза, която ще даде умозаключение дали маркировките върху продуктите са идентични или сходни с обекти на регистрирани търговски марки - оповестиха от прокуратурата.

Действията по следствието не престават под надзора на Районна прокуратура-Пазарджик. По закон плануваното наказване за горепосоченото закононарушение е отнемане от независимост от 1 до 6 години и санкция до 10 000 лева
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР