Голямо количество от общо 2699 броя контрабандни части за боеприпаси

...
Голямо количество от общо 2699 броя контрабандни части за боеприпаси
Коментари Харесай

Откриха контрабандни части за боеприпаси в багажа на пътник на Летище Варна

Голямо количество от общо 2699 броя контрабандни елементи за муниции - гилзи, проектили и преса за патрони, откриха митнически чиновници Митнически пункт Летище Варна в чекиран багаж на пасажер – ирански жител.

Задържаните артикули не са под специфичен надзор според Закона за оръжията, боеприпасите и взривните субстанции, само че заради комерсиалното си количество недекларираните общо 2699 елементи за муниции за конфискувани. Предприети са дейности по формиране на административнонаказателно произвеждане по реда на Закона за митниците.

Чужденецът е пътувал като екскурзиант с под наем полет за Иран на 15.09.2022 година На Министерство на правосъдието Летище Варна той е минал през „ зелен кулоар “ без да заявена нищо. След взаимни дейности със работа „ Сигурност “ на летището и чиновници на „ Гранична полиция “, митническите инспектори правят щателна инспекция на чекирания багаж на пасажера.

В хода на митническата инспекция са открити в багажа преса за снарядяване на патрони, 98 гилзи за нарезно оръжие и 2600 броя проектили в разнообразни калибри. Те са били укрити на разнообразни места - в кухините на плажни чадъри, в ютия, в железни пръчки и в консервни кутии в чекирания багаж на пасажера.



Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР