Голямата звезда на Мерцедес и Формула 1 Люис Хамилтън влиза

...
Голямата звезда на Мерцедес и Формула 1 Люис Хамилтън влиза
Коментари Харесай

Над Хамилтън е надвиснала угроза от наказание преди финалната битка

Голямата звезда на Мерцедес и Формула 1 Люис Хамилтън влиза в последния старт от сезон 2021 за Гран При на Абу Даби с единствената цел да победи Макс Верстапен на пистата, което ще му подсигурява осмата рекордна международна купа. Преди борбата тази неделя от 15:00 ч българско време обаче има доста неща, които могат да объркат сметките на Люис.

Едно от тях е следващо наказване от пренасяне с 10 позиции обратно на старта за Гран При на Абу Даби. До сходен сюжет може да се стигне, в случай че Хамилтън бъде „ смъмрен “ от стюардите на ФИА, което за него ще бъде трети път през този сезон и ще значи автоматизирано наказване от 10 позиции за старта, което значително ще лиши британеца от фантазията му да усъвършенства върха на легендата Михаел Шумахер с осмата си купа.

Последното предизвестие от този вид Люис получи в третата свободна подготовка за Гран При на Саудитска Арабия предишния уикенд, откакто изхвърли от пистата с висока скорост в първи бранш водача на американския тим на Хаас Никита Мазепин. Първото сходно наказване пък водачът на Мерцедес получи след първата подготовка за Гран При на Мексико за рисково връщане на пистата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР